Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ο Μπούκουρας ανοίγει νέο κύκλο αποκαλύψεων

Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής είχε «αναγκάσει» τον Στ. Μπούκουρα να διαφοροποιήσει τη θέση του, δηλώνοντας πως «αν η Χρυσή Αυγή αποδειχτεί εγκληματική οργάνωση, εγώ δεν έχω θέση σε αυτή». Μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Λάρισας Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ο οποίος κατήγγειλε την εγκληματική δράση της οργάνωσης, καθώς και τη διαγραφή από τη ΧΑ του προφυλακισμένου βουλευτή Κορινθίας Ευστάθιου Μπούκουρα, πριν ο ίδιος προλάβει να ανεξαρτητοποιηθεί, φαίνεται ότι ξεκινά ένας νέος κύκλος αποκαλύψεων και από άλλα στελέχη του κόμματος, εντός και εκτός φυλακής. Πρώην μέλη του ακροδεξιού μορφώματος μεταφέρουν στο «Εθνος της Κυριακής» τη βεβαιότητα ότι αρκετά άλλοτε «κραταιά στελέχη» της Χρυσής Αυγής ετοιμάζονται να μιλήσουν, προσπαθώντας να «σώσουν» τον εαυτό τους όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης από την ελληνική δικαιοσύνη.

Τη σκυτάλη των αποκαλύψεων φαίνεται πως παίρνει ο Στ. Μπούκουρας, ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου. Ο ίδιος άλλωστε αρνήθηκε να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής που θα αποφάσιζε την άρση ή μη της ασυλίας του για παράνομη οπλοκατοχή. Με γραπτή δήλωσή του, ο βουλευτής Κορινθίας ανέφερε ότι η κλήση που έλαβε αφορά τη Βουλή και όχι το σωφρονιστικό κατάστημα και απάντησε στη νέα κατηγορία που ενδέχεται να του απαγγελθεί, υποστηρίζοντας ότι έχει νόμιμα στην κατοχή του μια κυνηγετική καραμπίνα.

Πειστικές δικαιολογίες
Μπορεί οι δικαιολογίες που προέβαλε ο κρατούμενος να μοιάζουν πειστικές, ωστόσο, είναι βέβαιο ότι ο ίδιος δεν ήθελε να ρισκάρει το ενδεχόμενο να βρεθεί στη δύσκολη θέση να συνυπάρξει στον ίδιο χώρο με τον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο και τους συναδέλφους του της Χρυσής Αυγής. Γνωρίζει άλλωστε πολύ καλά ο ίδιος τις πρακτικές του κόμματος στο οποίο ανήκε και σίγουρα, η παρουσία του εκεί, θα μπορούσε να του προκαλέσει προβλήματα.

Η αποξένωση του βουλευτή Κορινθίας από τα μέλη της Χρυσής Αυγής φάνηκε από την πρώτη στιγμή που η ακροδεξιά οργάνωση κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη για τα πεπραγμένα της. Ο Στ. Μπούκουρας είχε από τότε διαφοροποιήσει τη θέση του δηλώνοντας πως «αν η Χρυσή Αυγή αποδειχτεί εγκληματική οργάνωση, εγώ δεν έχω θέση σε αυτή».

«Δεν ήμουν αποδεκτός (σ.σ.: στη Χρυσή Αυγή) γιατί προέρχομαι από άλλο πολιτικό χώρο, το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει και βίντεο σε ομιλία μου, που ρωτάω τον πάτερα μου κάτω από την εξέδρα ?πατέρα στο ΠΑΣΟΚ δεν ήμασταν;? και εκείνος μου απαντά ?ναι αγόρι μου«. Έτσι έγινα αρεστός στον μέσο πολίτη, όχι όμως στα παλιά στελέχη της Χρυσής Αυγής», σπεύδοντας πάντως να διευκρινίσει ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι (σ.σ.: στη ΧΑ)».

Επίσης, ο ίδιος δήλωσε συνεργαζόμενος με τη ΧΑ που αποδέχθηκε την πρότασή του να είναι υποψήφιος βουλευτής και όχι μέλος της, ενώ ερωτηθείς για δολοφονικές ενέργειες σε βάρος μεταναστών, απάντησε: «Ανατριχιάζω με όσα ακούω, δεν με εκφράζουν όλα αυτά, δεν μου το επιτρέπει η θρησκεία μου». Για τη δε δολοφονία του Παύλου Φύσσα υποστήριξε: «Φοβόμουν και ντρεπόμουν που ο Ρουπακιάς είχε προβεί σε αυτή την πράξη».

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του Στάθη Μπούκουρα όταν άκουσε την απόφαση των ανακριτριών για την προφυλάκισή του. Ο βουλευτής κατέρρευσε κλαίγοντας, κάτι που φρόντισε να… τονίσει και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος σε συνέντευξή του, μετά τη διαγραφή Μπούκουρα φυσικά…

Παρά το γεγονός ότι τελικά το ακροδεξιό κόμμα «πρόλαβε» να τον διαγράψει ύστερα από τη δημοσιοποίηση της επιστολής που φέρεται να είχε στείλει ο βουλευτής στον πρόεδρο της Βουλής, η ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου του, είναι χαρακτηριστική: «Ο κύριος Μπούκουρας, η επί 18 χρόνια σύζυγός του και τα τρία παιδιά του, ηλικίας 17, 16 και 3 ετών είναι εγκαταλελειμμένοι απ’ όλους και ο ίδιος ποτέ δεν θα εκμεταλλευόταν την αυριανή διαδικασία ενώπιον της Βουλής για να αποκομίσει οφέλη», ανέφερε το προσεκτικά διατυπωμένο δελτίο Τύπου, στο οποίο δεν αναγραφόταν ούτε μία φορά το όνομα «Χρυσή Αυγή».

Εν τω μεταξύ, στην τελική ευθεία μπαίνουν οι απολογίες στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να απολογηθούν τρία ακόμη άτομα ως συνεργοί στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για την οποία κατηγορούνται 15 άτομα εκ των οποίων έχουν προφυλακιστεί μέχρι στιγμής επτά. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα περάσουν επίσης από το γραφείο των ανακριτριών για να απολογηθούν τρία πρόσωπα που κατηγορούνται για άμεση συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας στην υπόθεση της Ιεράπετρας.

Φυλλορροούν
Κλείνουν γραφεία και «πυρήνες»

Πηγές αποκαλύπτουν στο «Εθνος της Κυριακής» ότι και το κλίμα μέσα στο κόμμα δεν είναι το καλύτερο, κάνοντας ακόμη και τους πιο «σκληροπυρηνικούς» να δυσφορούν. Το ναζιστικό μόρφωμα καταποντίζεται στις δημοσκοπήσεις, ενώ το «καλό χαρτί» της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Κασιδιάρης φαίνεται να μην μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις τον Δήμο της Αθήνας. Την ίδια στιγμή, γραφεία και «πυρήνες» κλείνουν ή όσα υπάρχουν λειτουργούν δύο ώρες την εβδομάδα, και μάλιστα χωρίς τη συμμετοχή του κόσμου.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

πηγή:ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου