Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Λευκό ψήφισε η “αντισυστημική” Χρυσή Αβγή για την άρση ασυλίας Γιακουμάτου

Κατά της άρσης ασυλίας του Γεράσιμου Γιακουμάτου για την υπόθεση του «αμαρτωλού» γηροκομείου ψήφισε η αρμόδια επιτροπή της Βουλή.

Ειδικότερα, κατά ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ, ενώ υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ο Γιάννης Κουράκος από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Από την πλευρά της η Χρυσή Αυγή ψήφισε λευκό.

Σημειωτέον ότι οι εισαγγελικές αρχές είχαν ζητήσει την άρση της ασυλίας του βουλευτή για να διερευνηθεί τυχόν εμπλοκή του στην υπόθεση του γηροκομείο που έχει ο αδελφός του μαζί με τη γυναίκα του, οι οποίο ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη για φορολογικές παραβάσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι καταθέσεις που «έκαιγαν» τον βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμο Γιακουμάτο και τον παρουσιάζουν ως «υποκρυπτόμενο διαχειριστή», του γηροκομείου «Αγιος Χαράλαμπος» στο Νέο Ψυχικό, είχαν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες αρχές.

Το διαβιβαστικό σημείωμα της οικονομικής αστυνομίας παρουσίαζε τον πρώην υπουργό της ΝΔ, ως άμεσο συνεργό στην τέλεση του αδικήματος της φοροδιαφυγής και «υποκρυπτόμενο διαχειριστή» του οίκου ευγηρίας. Μάλιστα, το εν λόγω σημείωμα, είχζε αποσταλεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών στις 27 Ιανουαρίου 2014, την ημέρα δηλαδή που συνελήφθη η σύζυγός του Ελένη Θεοδώρου και ο αδελφός του Δημήτρης Γιακουμάτος, προέδρος και διευθύνων σύμνβουλος του γηροκομείου, αντίστοιχα.

Υπήρχε σημείωμα ελέγχου, το οποίο μάλιστα περιλαμβανόταν στη δικογραφία και ανέφερε ότι ο βουλευτής της ΝΔ, εκτός από τις υπηρεσίες του ως γιατρός στο γηροκομείο, είχε πλήρη γνώση, αλλά και συμμετείχε και στη διαχείριση των οικονομικών της επιχείρησης. Κάτι το οποίο αποτυπώνεται στις καταθέσεις μαρτύρων, συγγενών των ηλικιωμένων, που φιλοξενήθηκαν στο γηροκομείο.

Η καταγγελία στην οικονομική αστυνομία

Η ανώνυμη καταγγελία ανέφερε ότι το συγκεκριμένο γηροκομείο εξέδιδε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών με μικρότερο -αναγραφόμενο- ποσό από το καταβληθέν.«Το εν λόγω γηροκομείο είναι του Γεράσιμου Γιακουμάτου, το έχει όμως στο όνομα του αδερφού του Δημήτριου Γιακουμάτου. Ο κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος εμφανιζόταν στο γηροκομείο και έκανε τις χρηματικές συναλλαγές. Πλήρωνα 1.530 ευρώ το μήνα, πλην όμως μου έδινε απόδειξη 1.130 ευρώ. Στα βιβλία χρεώνουν το ποσό της απόδειξης και έχουν ένα χαρτί με τα ποσά που πληρώναμε στην τσάντα της κυρίας Αναστασίας στη reception» έγραφε χαρακτηριστικά.

Οπως ανέφερε το διαβιβαστικό σημείωμα της οικονομικής αστυνομίας, στον έλεγχο που έγινε στο γηροκομείο ο κ. Γιακουμάτος καθοδηγούσε δύο στελέχη της εταιρείας προκειμένου να προσκομισθούν στον έλεγχο τα αιτούμενα στοιχεία, φορολογικά και μη, παρά το γεγονός ότι ουδεμία επίσημη σχέση, υπαλληλική ή καταστατική, είχε με αυτά.

Παράλληλλα, στις ένορκες καταθέσεις που είχαν ληφθεί από τους 16 συνολικά ιδιώτες συμβαλλόμενους με το γηροκομείο, οι περισσότεροι είχαν καταθέσει ότι γνώριζαν ως ιδιοκτήτη της εταιρείας τον Γερ. Γιακουμάτο, ο οποίος σε αρκετές περιπτώσεις «αποφάσιζε και έδινε εντολή σχετικά με τα αιτήματα των συμβαλλόμενων, περί μείωσης των μηνιαίων καταβολών, καθώς και για το ύψος των εκδοθέντων αποδείξεων».

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου