Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

«Κίνημα» Μητροπολιτών κατά της Χρυσής Αυγής

Ο ένας μετά τον άλλο οι Μητροπολίτες παίρνουν θέση κατά της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής δηλώνοντας ότι ο ρατσισμός, η βία και η ξενοφοβία που καλλιεργεί δεν ταιριάζουν με τη διδασκαλία του Χριστού.

Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος: «όποιος τάσσεται στο πλευρό της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να είναι Χριστιανός» , «η αδιαφορία του μέσου Γερμανού οδήγησε τον Χίτλερ στην εξουσία».

Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος: «η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι εναντίον των μεταναστών και των ξένων».

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Οι πρακτικές βίας είναι κατακριτέες», «ο ρατσισμός και το μίσος δεν έχουν καμία σχέση με τη διδασκαλία του Χριστού», «από πότε οι αρχαιολάτρες και οι δωδεκαθεϊστές έγιναν ομολογητές και προασπιστές της πίστης του Χριστού; Πώς είναι δυνατόν να συνδυάζουν τη βία με τον Σταυρό και την πίστη με τη συνθηματική ιδεολογία;»

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος: «Δεν δέχομαι τις βάναυσες συμπεριφορές απέναντι στους μετανάστες», «Με ρώτησαν "γιατί ταϊζετε τους ξένους;" και απάντησα "είναι εντολή του Ευαγγελίου"», «Η Χρυσή Αυγή είναι εκτροπή και νοσηρή κατάσταση πάνω στο σώμα της Ελληνικής Δημοκρατίας»

Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος: «ο Χριστός δεν διαχώριζε ανάλογα με το χρώμα, το φύλο, την εθνικότητα ή την θρησκεία».

Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος: «Δεν μπορούμε να ρίχνουμε τους μετανάστες που εισέρχονται στην χώρα μας στον Καιάδα», «Δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε στους ξένους σαν είναι κτήνη. Άνθρωποι είναι ανεξάρτητα των πιστεύω τους».

Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος: «Η Εκκλησία είναι κατά του ρατσισμού και της βίας», «Είμαστε υπέρ της αγάπης, της πίστης και της ενότητας της κοινωνίας»

Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος: «Όλοι οι άνθρωποι είναι αδέλφια μας»

Μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος: «Είμαστε όλοι παιδιά του Θεού»

ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΡΟΥΠ "ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου