Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Κυβέρνηση και παρακράτος

Ο πρωθυπουργός και ο εντεταλμένος υπουργός για την κάλυψη της Ακροδεξιάς, ο Ν. Δένδιας, λειτουργούν με βάση ανομολόγητες πολιτικές σκοπιμότητες.

Αδίστακτες εγκληματικές συμμορίες, με κοινοβουλευτική παρένδυση και υστερόβουλη κυβερνητική κάλυψη, προκαλούν καθημερινά, επιδιώκουν να επιβάλουν τον δικό τους "νόμο", σκορπίζουν την ανασφάλεια στην κοινωνία στο όνομα, δήθεν, της ασφάλειας.

Προχθές, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τη θεατρική παράσταση στο "Χυτήριο". Το βράδυ, η συμμορία, με τις ευλογίες ρασοφόρων τραμπούκων, κινήθηκε για να ματαιώσει την παράσταση. Βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ανενόχλητος, απελευθέρωσε συλληφθέντα από την αστυνομική κλούβα.

Αντιθέτως, δεκάδες νέοι συνελήφθησαν προληπτικώς πριν από τη συγκέντρωση κατά της Μέρκελ και κάποιοι από αυτούς παραπέμπονται, ακόμη και για κακούργημα (!). Η ΓΑΔΑ μεταβάλλεται σε άντρο βασανιστηρίων. Το ρατσιστικό πογκρόμ επεκτείνεται, καθώς ακροδεξιές συμμορίες κάνουν στον δρόμο ελέγχους ταυτοτήτων και υποβάλλουν περαστικούς σε έλεγχο ελληνομάθειας. Η χώρα διασύρεται διεθνώς, καθώς η παγκόσμια κοινή γνώμη πληροφορείται για την παρακρατική δράση.

Θα τους σταματήσει κανείς; Νομίζει η κυβέρνηση ότι θα απορροφήσει την Ακροδεξιά υιοθετώντας τους κώδικές της; Η Χρυσή Αυγή, η οποία στις εκλογές κατόρθωσε να παραπλανήσει νέους που βρίσκονται σε κοινωνική απόγνωση, τώρα έχει στομώσει στις νεότερες ηλικίες. Η δημοσκοπική αύξηση της επιρροής της οφείλεται στη διείσδυση στην παραδοσιακή Ακροδεξιά, που σήμερα έχει στέγη στη Ν.Δ. Δεν θα καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός τους με το να συγχέονται τα όρια μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, μεταξύ δημοκρατίας και φασισμού. Είναι η διάλυση του αμαρτωλού κομματικού συστήματος που σπρώχνει το ακροδεξιό ακροατήριο της Ν.Δ. ακόμη πιο πέρα.

Ο πρωθυπουργός και ο εντεταλμένος υπουργός για την κάλυψη της Ακροδεξιάς, ο Ν. Δένδιας, λειτουργούν με βάση ανομολόγητες πολιτικές σκοπιμότητες. Επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τη Χρυσή Αυγή για να εκφοβίσουν την κοινωνία και να εμπεδώσουν το στερεότυπο περί των "δύο άκρων", εξομοιώνοντας τη φασιστική εγκληματικότητα με τη βία αναρχικών ομάδων. Η Δικαιοσύνη όμως γιατί αδρανεί; Τόσο ισχυρά παραμένουν τα πλοκάμια του πρώην αρχισυνδικαλιστή των δικαστών, ο οποίος έχει μεταπηδήσει σε υπουργικό θώκο;

Όπως φάνηκε με τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, η Ελλάδα διασύρεται από την ανοχή ή και την ενθάρρυνση του παρακράτους, την ώρα που η κυβέρνηση βαυκαλίζεται ότι θα αναστήσει την αξιοπιστία της χώρας με δηλώσεις υποταγής στη Μέρκελ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου