Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Η «Χρυσή Αυγή» στήνει δουλεμπορικά γραφεία

Ανακοίνωση - καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου

Τη λειτουργία δουλεμπορικού γραφείου για την εξεύρεση δουλειάς μόνο σε άνεργους Ελληνες στην Κω ανακοίνωσε η «Χρυσή Αυγή». Αντίστοιχες κινήσεις έχει κάνει και σε άλλες περιοχές. Θυμίζουμε ότι αυτή τη δράση την κάλυψε η κυβέρνηση με τον πλέον επίσημο τρόπο, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής Ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή. Οι «χρυσαυγίτες», όπως ανακοίνωσαν, προχώρησαν ουσιαστικά από κοινού με εργοδότες - επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα, που θέλουν φτηνά εργατικά χέρια με κανένα δικαίωμα. Ετσι, η «Χρυσή Αυγή» κάνει πλάτες στους εργοδότες και αποδεικνύει ότι είναι το καλύτερο άλλοθι του ίδιου του συστήματος και πως είναι μέχρι το μεδούλι δύναμη κρούσης του αστικού πολιτικού συστήματος και του κεφαλαίου.

 Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

 Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η "Χρυσή Αυγή" ανακοίνωσε τη λειτουργία παραμάγαζού της για την εξεύρεση εργασίας σε άνεργους. Ταυτόχρονα, καλεί και τους εργοδότες να απευθύνονται σ' αυτήν για προσωπικό. Η "Χρυσή Αυγή" είναι ορκισμένος εχθρός της Εργατικής Τάξης της οποίας την ύπαρξη και το ρόλο στην κοινωνία δεν αναγνωρίζει. Τρέχουν τα σάλια τους να γίνουν το δεξί χέρι των μεγαλοεργοδοτών που θέλουν τσάμπα εργάτες να δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ, χωρίς δικαιώματα και χωρίς αντιδράσεις. Αυτό το ρόλο έρχεται να παίξει. Του ντόμπερμαν. Ας τα αφήσουν λοιπόν τα σαλιαρίσματα για δήθεν κοινωφελές έργο και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε.

 Οι εργάτες δεν έχουν πρόβλημα με τον απλήρωτο συνάδελφό τους ή τον άνεργο που έχει άλλο χρώμα και μιλά άλλη γλώσσα από αυτούς. Εχουν πρόβλημα με τους εργοδότες που τους αφήνουν απλήρωτους. Εχουν πρόβλημα με την κυβέρνηση που υπηρετεί πλήρως τις επιταγές τους. Εχουν πρόβλημα με τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΕΕ - ΝΑΤΟ και τα υπόλοιπα όργανά τους, όπως ΔΝΤ και τρόικα που εφαρμόζουν την πιο βάρβαρη πολιτική προκειμένου την καπιταλιστική κρίση να την πληρώσουν οι εργάτες και τα λαϊκά στρώματα και όχι αυτοί που τη δημιούργησαν.

Το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου καταγγέλλει στους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους τα βρώμικα σχέδια της συγκυβέρνησης - "Χρυσής Αυγής", που ενώ την περασμένη βδομάδα αρνιόταν στη Βουλή, την ύπαρξη τέτοιων δουλεμπορικών από αυτή την οργάνωση, σήμερα αποδεικνύεται το τεράστιο ψέμα της και στο νησί μας.

 Η "Χρυσή Αυγή", εκμεταλλευόμενη το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, προσπαθεί να δημιουργήσει πελατειακές σχέσεις, καλλιεργώντας ρατσισμό και μίσος ανάμεσα σε Ελληνες και μετανάστες εργάτες. Οι "χρυσαυγίτες" κάνουν πλάτες στα αφεντικά και επιχειρούν να βγάλουν λάδι ένα βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που προκαλεί την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση. Προσπαθούν να διασπάσουν τους εργαζόμενους απέναντι στην ενιαία επίθεση που δέχονται από την εργοδοσία και, παράλληλα, χρησιμοποιώντας το γνωστό μηχανισμό τραμπούκων μπαίνουν σε χώρους εργασίας.

 Είναι καθαρός δουλεμπορικός μηχανισμός που ανέχεται η κυβέρνηση.

 Αυτό το φασιστικό, εγκληματικό μόρφωμα στα πρότυπα των ναζί θα το απομονώσει το εργατικό ταξικό κίνημα που συσπειρώνει όλους τους εκμεταλλευόμενους απέναντι στους εκμεταλλευτές.

 Κάνουμε έκκληση κανένας συνάδελφος να μην απευθυνθεί σ' αυτούς.

 Στόχο έχουν να πιάσουν επαφή με εργάτες, να δηλητηριάσουν τη συνείδησή τους με το ρατσισμό - ναζισμό. Οταν χρειαστεί, το σύστημα θα τους εξαπολύσει ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα για τη σωτηρία του.

Είναι επικίνδυνοι γιατί έχουν σαν επίσημη ιδεολογία τον εθνικοσοσιαλισμό του Χίτλερ, που μάτωσε την ανθρωπότητα για να βγάλει το κεφάλαιο από την κρίση του.

Σαν εργάτες εμείς δεν έχουμε τίποτα κοινό μ' αυτούς, είναι δηλωμένοι εχθροί μας.

 Η καλύτερη απάντηση σε κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, ΕΕ, ΔΝΤ και τρόικα, αλλά και στα φασιστοειδή είναι ο αγώνας με λαϊκή ενότητα για να απαλλαγούμε από το ζυγό των μονοπωλίων και της ΕΕ.

 Οργανώνουμε την Απεργία στις 18 Οκτώβρη και απαιτούμε:

 -- Κάτω τα χέρια από τα επιδόματα ανεργίας, όχι στα μέτρα που καταργούν τις ΣΣΕ.

 -- Να μην ψηφιστούν τα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.

 -- Να καταργηθούν τώρα όλες οι αντιλαϊκές συμφωνίες, τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις.

 -- Μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση τώρα από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Ολοι στον Αγώνα. Ολοι στα μάχη για την επιτυχία της απεργίας στις 18 Οκτώβρη».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου