Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Η καταγγελία ξυλοδαρμού του Κορεάτη τουρίστα στο BBC

Ρεπορτάζ-κόλαφο αφιερώνει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC για τα περιστατικά βίας κατά μεταναστών, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» στην Αθήνα.

Πρώτη περίπτωση ο κορεάτης Χιουν Γιανγκ Γιουνγκ ο οποίος πραγματοποιώντας τον «γύρο του κόσμου», βρέθηκε και στην ελληνική πρωτεύουσα το περασμένο καλοκαίρι.

Η περιγραφή του γεγονότος από το BBC αφορά το ρεπορτάζ της Ζούγκλας που στις 30 Οκτωβρίου είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας την καταγγελία του Κορεάτη τουρίστα.

Στο κείμενο αναφέρεται: Η Αθήνα ήταν η 16η στάση του κορεάτη τουρίστα στο πλαίσιο της περιοδείας του και δεν στάθηκε ιδιαίτερα φιλόξενη μαζί του. Λίγη ώρα αφότου τον είχε σταματήσει σε κεντρικό δρόμο ένας ατημέλητος και βρώμικος άνδρας ο οποίος του μιλούσε ελληνικά, τον σταμάτησε ένας άλλος, αυτή τη φορά με στολή. Ο άνδρας με τη στολή ζήτησε να δει τα έγγραφα του κορεάτη. Εμπειρος ταξιδευτής ωστόσο ο Γιουνγκ, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το BBC, «είχε ακούσει ότι συχνά σταματούν στο δρόμο ταξιδιώτες άνθρωποι με ψεύτικες στολές (που προσποιούνται τους αστυνομικούς) προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα». Ετσι λοιπόν, «την ώρα που έβγαζε να δείξει το διαβατήριό του, ζήτησε και ο ίδιος να δει την ταυτότητα του αστυνομικού».

«Αντ’ αυτού, όπως λέει, του ήρθε μια μπουνιά κατά πρόσωπο». «Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα», σημειώνει το βρετανικό δίκτυο, «ο άνδρας με τη στολή και ο συνάδελφός του, που δεν ήταν άλλος από αυτόν που τον είχε προσεγγίσει στην αρχή, τον έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να τον κλωτσούν, όπως λέει ο ίδιος». «Ο Γιουνγκ σε κατάσταση σοκ ήταν σίγουρος ότι είχε πέσει θύμα εγκληματιών και άρχισε να φωνάζει ζητώντας βοήθεια από τους περαστικούς». «Μόνον όταν του έβαλαν χειροπέδες και τον έσυραν 500 μέτρα πιο πέρα στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα συνειδητοποίησε ότι είχε συλληφθεί», σημειώνει χαρακτηριστικά το BBC.

Όπως δηλώνει ο ίδιος ο Κορεάτης «έξω από το αστυνομικό τμήμα ο αστυνομικός με τα πολιτικά, χωρίς καμία προειδοποίηση, γύρισε ξανά προς το μέρος του και τον χτύπησε στο πρόσωπο».«Κάποιοι από τον κόσμο γύρω είδαν τι συνέβαινε, όπως ο άνθρωπος που δουλεύει στο μαγαζί απέναντι από το αστυνομικό τμήμα, αλλά φοβήθηκαν να με βοηθήσουν», υποστηρίζει ο Γιουνγκ. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου