Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Λαμία : Δράσεις ενάντια στην κοπή πίτας των νεοναζί στο εργατικό κέντρο της πόλης


Χτες , Σάββατο 19 Ιανουαρίου , ήταν η μέρα στην οποία άλλο ένα πικρό συμβάν έμελλε να πραγματοποιηθεί στην πόλη μας . Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής , ανακοίνωσαν σε τοπικό ιντερνετικό site παραπληροφόρησης , ουσιαστικά μία μέρα πριν δηλαδή την Πέμπτη αργά το βράδυ , πώς σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν εκδήλωση για την κοπή της πίτας , με την παρουσία των quest stars Κασιδιάρη, Αρβανίτη , πάντα πλάι στον αποτυχημένο τοπικό υποψήφιο και ξάδερφο του γνωστού , Απόστολο Γκλέτσο μαζί με πλήθος ασπόνδυλων.

Ο κ.κ Απόστολος Γκλέτσος, για να μην ξεχνιόμαστε , έχοντας μία βουλευτική σύνταξη από την μέρα εκλογής του στις πρώτες εκλογές της 6ης Μάη, ενώ με την αποτυχία εκλογής του στις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, αποτέλεσε και μια από τις “απόλυτα διαφανείς” προσλήψεις που είχε κάνει το φασιστοκόμμα στο πόστο των υπαλλήλων της Βουλής.

Αυτό που μας ενόχλησε ακόμη περισσότερο από την ίδια την επικείμενη παρουσία των φασιστών ήταν και το μέρος όπου θα πραγματοποιούνταν, δηλαδή στο εργατικό κέντρο της Λαμίας !!! Είναι απολύτως σιχαμένο γεγονός και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους υπεύθυνους εργατοπατέρες αυτής της σκευωρίας , την ίδια ώρα που ολόκληρη η κοινωνία εξαθλιώνεται από την κλιμακούμενη βαρβαρότητα , οι κύριοι φασίστες που προτείνουν φοροαπαλλαγές σε εφοπλιστές , μεροκάματα 18 ευρώ και χαρακτηρίζουν τα “νέα μέτρα” ώς αναγκαίο κακό , τέτοιου είδους καθάρματα να κυκλοφορούν ανενόχλητα μέσα σε εργατικά κέντρα πόλεων με το προφίλ του «αντισυστημικού» και του «αγωνισταρά». Όσο για τους εργατοπατέρες υπεύθυνους , έχουν μπροστά τους όλο τον ελεύθερο χρόνο να δίνουν εξηγήσεις όχι απέναντι στα κανάλια , αλλά απέναντι σε εμάς ! Η περίοδος ειρήνης τελείωσε ρουφιάνοι του εργατικού κέντρου.

Παρόλο όμως που όλα μας έγιναν γνωστά τόσο κοντά στην πραγματοποίηση αυτής της δημόσιας ντροπής , το αντιφασιστικό πνεύμα όλων όσων ήμασταν στην πόλη ήταν ακμαίο , απέναντι σε ένα εχθρό με ενισχύσεις από άλλες πόλεις και με selebrities όπως του “γλύκα” του Δασιδιαρούλη , καταλαβαίναμε από την αρχή ότι είχαμε ένα δύσκολο έργο απέναντί μας, και ίσως και λιγότερο κόσμο από αυτούς. Νόμιζαν ότι ο αιφνιδιασμός όλων μας , θα ήταν αρκετός … Ατύχησαν!

Αντιφασίστες/τριες από διάφορους πολιτικούς χώρους , αποφασίσαμε να δράσουμε άμεσα και να κάνουμε σαφές στους φασίστες, πώς βρίσκονταν σε εχθρικό έδαφος , πράγμα το οποίο και εμπέδωσαν.

Αναλυτικότερα , έγινε αντιφασιστική παρέμβαση με μοίρασμα κειμένου, το οποίο και συνδιαμορφώθηκε από κοινού σε συνέλευση , από κινητές ομάδες ατόμων σε όλο το κέντρο της πόλης με πολύ καλές και θετικές εντυπώσεις από τον κόσμο , τις πρωινές ώρες τους Σαββάτου. Μια από τις καλύτερες στιγμές ήταν το μοίρασμα αντιφασιστικών κειμένων κάτω και δίπλα από τα γραφεία τους, την ίδια στιγμή που αυτοί κρύβονταν μέσα σε αυτά. Έτσι με ένα καλό πέταγμα αντιφασιστικών τρίκ σε όλο το κέντρο ολοκληρώθηκε το πρωινό σκέλος.

Τις απογευματινές ώρες και ενώ , μπάτσοι υπήρχαν παντού στην πόλη, σημειωτέο , με μία κλούβα και διμοιρία στην πλατεία Ελευθερίας , μηχανοκίνητες ομάδες αντιφασιστών , επανέλαβαν την ρήψη αντιφαστιστικών τρίκ , την ώρα που η φασιστο-σύναξη ήταν σε εξέλιξη , σε πολλά κεντρικά σημεία , αλλά κυρίως στα γραφεία τους για να τα δούν μετά αλλά το καλύτερο , κυριολεκτικά λίγα μέτρα από την είσοδο του εργατικού κέντρου , προς έκπληξη μπάτσων, ασφαλιτών και φασιστών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί. Καλά θα κάνουν τα φασιστοειδή να καταλάβουν πώς , την επόμενη φορά , θα είμαστε και εμείς καλά προετοιμασμένοι και αν τώρα ένιωθαν συνέχεια το χνώτο μας στον σβέρκο τους , κυριολεκτικά βρισκόμενοι από το πρωί σε απόσταση αναπνοής κοντά τους , την επόμενη φορά τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα για αυτούς. Προς γνώση και συμμόρφωση!

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ , ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

κάποιοι από τους αντιφασίστες/τριες Λαμίας

Αναδημοσίευση από : athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου