Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Η νέα επαγγελματίας «αγανακτισμένη κάτοικος» των ελληνικών ΜΜΕ

Το πρωί της περασμένης Κυριακής [06.01.13], στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», φιλοξενούνταν ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χρήστος Καραγιαννίδης, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του.

 Στο απέναντι τηλεοπτικό παράθυρο, όπως διαβάζουμε σε δημοσίευση του Jungle Report, μια «τυχαία» κάτοικος της περιοχής ονόματι Ελένη Παπαδοπούλου, καταγγέλλει τις «αθλιότητες» της κατάληψης στη Βίλλα Αμαλίας.

 Ακολουθεί το σχετικό βίντεο-απόσπασμα...




Αυτή η «τυχαία» κάτοικος είναι μέλος κάποιας υποτιθέμενης «Επιτροπής κατοίκων της πλ. Βικτωρίας» και τυχαίνει να πρωταγωνιστεί πάντα σε ξενοφοβικά ρεπορτάζ της «Καθημερινής» αναλαμβάνοντας το ρόλο του κάτοικου-χειροκροτητή της πολιτικής των ρατσιστικών πογκρόμ του Δένδια κατά των μεταναστών (βλ. εδώ).

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι ο uploader αυτού του βίντεο στο youtube, "PETRIDISGEORGE", ο οποίος ανεβάζει κατά κόρον βιντεάκια όπου πρωταγωνιστούν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τιτλοφόρησε στην αρχή το βίντεο αυτό ως "ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑ vs ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" (βλ. screenshot εδώ). Αργότερα άλλαξε τον τίτλο σε "Ολη η Αλήθεια απο Κάτοικο Αθήνας για ΒΙΛΑ ΑΜΑΛΙΑ". Δηλαδή το "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" μετατράπηκε σε "Κάτοικο Αθήνας".

Επιπλέον, όπως διαβάζουμε στο left.gr, η συγκεκριμένη κυρία εμφανίζεται, τόσο σε ρεπορτάζ των «Νέων» μετά τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη (Μάιος 2011), να περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την περιοχή της, όσο και σε σειρά ρεπορτάζ ανάλογου περιεχομένου (από τον Μάρτιο έως τον Αύγουστο του '12) στην εφημερίδα «Καθημερινή», όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως (βλ. επόμενη εικόνα).



Τέλος, όσον αφορά τους επαγγελματίες «αγανακτισμένους κατοίκους» που ξεφυτρώνουν κάθε τόσο στα καθεστωτικά ΜΜΕ, ας έχουμε πάντα υπόψη μας την πρώτη σπουδαία που ανέδειξε το είδος, Θέμις Σκορδέλη, η οποία από «απλή αγανακτισμένη κάτοικος», έφτασε να κατηγορείτε για σοβαρό ξυλοδαρμό μετανάστη, να επικαλείται επανειλημμένα «ψυχική διαταραχή» προκειμένου να μη δικαστεί, αλλά ταυτόχρονα να δύναται να είναι υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής...



Όσον αφορά στο κανάλι του Mega, μία υπενθύμιση «επαναλαμβανόμενης σύμπτωσης», είναι αρκετή για να εξηγήσει αυτά που πρέπει...

Νοέμβριος '10: Οι «ντόπιοι αγανακτισμένοι κάτοικοι» του Mega



Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ελένη Πορτάλιου (ΣΥΡΙΖΑ), επισκέπτεται την περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα. Εκεί δέχεται επίθεση από «αγανακτισμένους κατοίκους της περιοχής» (σύμφωνα με το MEGA). Την προηγούμενη μέρα επίθεση με γιαούρτια είχε δεχτεί στο ίδιο μέρος και ο Αλέκος Αλαβάνος. Οι προκλητικότατοι δημοσιογράφοι του Mega είδαν και στις δύο περιπτώσεις «ντόπιους αγανακτισμένους κατοίκους». Εμείς πάλι στις φωτογραφίες βλέπουμε 2 υποψήφιους βουλευτές της Χρυσής Αυγής…

Διαβάστε επίσης:

Οι απανταχού αγανακτισμένοι τηλεαστέρες της Χρυσής Αυγής...

Η Χρυσή Αυγή στην TV: πέφτωντας απ' τα τηλεοπτικά σύννεφα...

Απο το : Αξιοπρέπεια και Αντοχή

1 σχόλιο:

  1. Γενικά έχω να σας πώ οτι ο φασισμός δεν έχει ταμπέλα ομως έχει χρώμα το μαύρο.
    Οι ανθρώπινη ζωή έχει την ιδια αξία για όλους.
    Ομως με το μίσος που σας διακατέχει ισως να είστε το ιδιο αν οχι χειρότεροι απο αυτούς που κατηγορείτε.
    Είσαστε πλέον ορατοί στον ανθρωπο που ψάχνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή