Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Για την Βίλα Αμαλίας, την Σκαραμαγκά, το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της ΑΣΟΕΕ και τα τελευταία γεγονότα στο κέντρο


https://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/2p1090026.jpg
Τις τελευταίες μέρες η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά και τα δεκανίκια της, έχουν εξαπολύσει με λύσσα μια άνευ προηγουμένου κατασταλτική επίθεση  ενάντια σε κάθε χώρο που αποτελεί ανάχωμα για την κρατική βαρβαρότητα και τα μαχαίρια των νεοναζί της χρυσής αυγής στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.  
 
Άδεια μπουκάλια μπύρας βαφτίζονται μολότοφ, τα ελάχιστα μέσα αυτοάμυνας ενάντια σε κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις παρουσιάζονται σαν τα φοβερά πειστήρια ενός άντρου εγκληματιών, και οι κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί που ευθύνονται για την εξαθλίωση, την φτώχεια, τις αυτοκτονίες/θανάτους των υπηκόοων και τα ρατσιστικά πογκρόμ ένστολων και νεοναζί, ουρλιάζουν όλοι μαζί μέσα από τις οθόνες του ιερατείου αυτής της εποχής τα μίντια, απαιτώντας "νομιμότητα". Μιας λέξης που νοηματοδοτούν μόνο μέσα από την περαιτέρω επέλαση της φτώχειας και της μιζέριας, μέσα από την απονεύρωση κάθε αντίδρασης στα κυρίαρχα σχέδια, μιας λέξης κομμένης και ραμμένης στα μέτρα τους, αφού αυτοί έχουν το καρπούζι αυτοί έχουν και το μαχαίρι. 

Έτσι πέρα από τα σόου αποκαθήλωσης παλιών και ξοφλημένων διαχειριστών της εξουσίας, 
φροντίζουν να βγαίνει καθημερινά λάδι κάθε μεγαλο-μαφιόζος επιχειρηματίας και κάθε πολιτικός υπηρέτης του, που ζει μέσα στα πλούτη που έφτιαξε από το στίψιμο «νόμιμο» ή «παράνομο», όλων εμάς, των εργαζόμενων και των ανέργων, ντόπιων και μεταναστών. 

Παράλληλα φροντίζουν οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στα κελιά αυτού του παρακμάζοντος καθεστώτος με διαδικασίες που καταπατούν κάθε δικαίωμα θεσπισμένου από το ίδιο το νομικό τους καθεστώς. 

Η επίθεση στις καταλήψεις Βίλα Αμαλίας και Σκαραμαγκά και σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους όπως το στέκι ΑΣΟΕΕ είναι επίθεση που αφορά όλους εμάς, που βρισκόμαστε στην αντίπερα όχθη των αποφάσεων της κρατικής ελίτ που διαχειρίζεται διαχρονικά ένα και μόνο πράγμα: την εκμετάλλευσή μας. Συνεπώς, ασχέτως του πολιτικού προσδιορισμού του καθενός/μίας από μας, η αλληλεγγύη στους συλληφθέντες των τελευταίων κατασταλτικών επιθέσεων πρέπει να είναι δεδομένη απ όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου