Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Μπαρμπαρούσης: Τώρα απειλεί και δημοσιογράφους!


Έκτος ελέγχου βρίσκεται πλέον ο βουλευτής Αιτωλ/νίας της Χρυσής Αυγής Κώστας Μπαρμπαρούσης και το κόμμα του καλείται να τον «μαζέψει» αφού έχει εκτραπεί επικίνδυνα!

Όπως καταγγέλλεται, μετά την χθεσινή επίθεση που δέχθηκε συνοδός του βουλευτή στο νοσοκομείο του Αγρινίου (όπου ο κ. Μπαρμπαρούσης βρίσκονταν μαζί με τη γυναίκα του που είναι έγκυος), ο βουλευτής μαζί με κάποια άτομα άρχισε από χθες το βράδυ αλλά και σήμερα να «επισκέπτεται» στέκια όπου θεωρεί ότι συχνάζουν αντιεξουσιαστές και να εκστομίζει απειλές κλπ.Το απόγευμα άρχισε να βρίζει και να απειλεί έξω από μπαρ στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Αγρίνιο, όπου τον είδαν αυτόπτες μάρτυρες αλλά έτυχε να είναι παρών και ο δημοσιογράφος του agriniopress.gr, της εφημερίδας «Γεγονός» και του Δυτικά FM 9.61 Πάνος Τσακανίκας που μετέφερε τα όσα είδε…

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 7:15 ο δημοσιογράφος δέχθηκε τηλεφώνημα από άτομο που του συστήθηκε ως Κώστας Μπαρμπαρούσης το οποίο αμέσως μετά και χωρίς δεύτερη κουβέντα άρχισε να βρίζει και να απειλεί τον δημοσιογράφο , χρησιμοποιώντας εκφράσεις του στυλ «που είσαι τώρα να σε γ…» , απειλώντας διαρκώς και αναφερόμενος υβριστικά στην οικογένεια και το σπίτι του δημοσιογράφου. Όταν ο δεύτερος του είπε που βρίσκεται το γραφείο του και τον περιμένει, ο Μπαρμπαρούσης είπε πως θα έρθει από εκεί για να «του δείξει». Πράγμα που δεν έκανε τελικά. Ουρλιάζοντας ο βουλευτής έκλεισε το τηλέφωνο…Πρόκειται για περιστατικό πρωτοφανές για την τοπική κοινωνία. Τοπικοί δημοσιογράφοι έχουν γίνει κατά το παρελθόν στόχος ομάδων κυρίως αντιεξουσιαστών, που αποτελούν «μόνιμο εχθρό τους» λόγω πολιτικής θεώρησης, αλλά η συμπεριφορά ενός εκλεγμένου βουλευτή πλέον υπερβαίνει τα εσκαμμένα και θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις την τοπική κοινωνία της οποίας προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα και μας παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Οι συμπεριφορές αυτοδικίας, απειλών και εκφοβισμού δεν έχουν καμιά θέση στο Αγρίνιο. Όσοι πιστεύουν ότι μαζί με την δημοσιογραφία, απειλείται και η δημοκρατία, καλούνται να πάρουν θέση. Για την υβριστική επίθεση και τις απειλές του βουλευτή έχει ενημερωθεί η Αστυνομική Διεύθυνση και η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, της οποίας ο Π. Τσακανίκας είναι τακτικό μέλος.

Στο μεταξύ, αναφορικά με το περιστατικό στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως η Αστυνομία σχηματίζει δικογραφία και εξετάζει μάρτυρες του επεισοδίου που προκάλεσε ο βουλευτής.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου