Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Τατουάζ με τη σβάστικα έχει στο σώμα του ο 17χρονος που επιτέθηκε στη φοιτήτρια στην Κέρκυρα. Σε δίλημμα οι χρυσαυγίτες...


Τατουάζ με τη σβάστικα και σύμβολα που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή και νεοναζιστικές οργανώσεις είχε στο σώμα του ο κατά δήλωσή του 17χρονος Αφγανός, ο οποίος επιτέθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής σε 20χρονη φοιτήτρια στην Κέρκυρα και την πέταξε από τοιχίο ύψους οκτώ μέτρων.

Τα σύμβολα αυτά έβαλαν σε σκέψεις και έντονο προβληματισμό τους αρμόδιους αστυνομικούς. Το τατουάζ με τον αγκυλωτό σταυρό ο 17χρονος το έχει στο αριστερό μπράτσο μαζί με δύο γράμματα (Ν και R). Στην πλάτη του έχει ένα σχήμα παρόμοιο με τον κελτικό σταυρό – σύμβολο νεοναζιστικών οργανώσεων – , ενώ στον θώρακα έχει τατουάζ που μοιάζει με αναμμένο κερί. Τα σύμβολα τράβηξαν αμέσως την προσοχή των αστυνομικών κατά την εξέτασή του. Στις επίμονες ερωτήσεις τους, όμως, ο αλλοδαπός δράστης δεν απάντησε. Αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε εξήγηση σχετικά με το πότε και πού έκανε τα τατουάζ. Αρνήθηκε να απαντήσει, ακόμη, και στο αν έχει εκτίσει ποινή σε φυλακή καθώς και σε οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με το παρελθόν του. Δεν έδωσε καμία απάντηση για τους λόγους που χρησιμοποίησε τέτοιου είδους σύμβολα, αν και ο ίδιος, όπως δηλώνει, είναι μουσουλμάνος. Να σημειωθεί ότι ο δράστης επέδειξε χαρτιά που τον παρουσίαζαν να έχει υποβάλει αίτημα για χορήγηση πολιτικού ασύλου, τα οποία εξετάζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι γνήσια ή πλαστά.

Ιδιαίτερο βάρος πάντως δίνουν οι αστυνομικοί στην έρευνα για να διαπιστώσουν αν τα στοιχεία ταυτότητας που παρουσιάζει είναι αληθινά. Επιφυλάξεις εκφράζουν και για την ηλικία του – αν δηλαδή είναι 17 χρόνων, όπως ο ίδιος δηλώνει, καθώς φαίνεται μεγαλύτερος.

Για τη βίαιη επίθεση εις βάρος της 20χρονης φοιτήτριας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο είπε: «Την πέταξα γιατί φώναζε “βοήθεια”». Η επίθεση έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή Μουράγια, στο κέντρο της Κέρκυρας. Ο δράστης, αφού ακινητοποίησε ασκώντας σωματική βία την 20χρονη, της άρπαξε την τσάντα και στη συνέχεια τη σήκωσε από τη μέση και την πέταξε από το παραλιακό τοιχίο. Η κοπέλα βαριά τραυματισμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Μόλις ενημερώθηκε η Αστυνομία για το βίαιο συμβάν, έγινε μεγάλη κινητοποίηση. Ο δράστης συνελήφθη σε σχετικά κοντινή απόσταση από το σημείο της επίθεσης και στη συνέχεια αναγνωρίστηκε από το θύμα και ομολόγησε. Προσπάθησε, όπως φάνηκε, με κάθε τρόπο να περιορίσει την περίπτωση αναγνώρισής του αλλάζοντας ρούχα και παπούτσια.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου