Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Η νέα μέθοδος των εκβιαστών της νύχτας

Παλιά οι “μπράβοι” ή “προστάτες” ή “νταβατζήδες” έκαναν καθαρές δουλειές. Ή έδινες το χρήμα ή σου τινάζανε το μαγαζί με καμιά χειροβομβίδα. Πέρασε ο καιρός, εκσυγχρονιστήκαμε και οι συνήθειες άλλαξαν. Τώρα ή πληρώνεις τα λεφτά που σου ζητάνε ή η υπόθεσή σου γίνεται ερώτηση στη Βουλή.

Ακριβώς αυτή τη νέα “συνήθεια” φέρνει στο φώς η υπόθεση του 34χρονου μέλους “τάγματος εφόδου” της Χρυσής Αυγής η οποία, σύμφωνα με την πρόσφατη αρθρογραφία, εκτυλίσσεται γύρω απο τα νυχτερινά μαγαζιά Quantro, Africa, και Afrikana.

Στη μαρτυρία του 34χρονου διαβάζουμε μεταξύ άλλων: ”Εχουμε χωριστεί σε ομάδες των πέντε ατόμων και πραγματοποιούμε περιπολίες από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 4 τα ξημερώματα”, ενώ το άρθρο συνεχίζει λέγοντας πως “Ισχυρίστηκε ακόμα ότι συγκρότησαν τις ομάδες μετά την αποτυχία τους να προκαλέσουν την αναστολή λειτουργίας καταστημάτων αλλοδαπών που βρίσκονται στην περιοχή. Κατονόμασε μάλιστα τρία μαγαζιά, το μπαρ Quantro στην οδό Λεμεσού (το πυρπόλησαν τα ξημερώματα της Τρίτης 14/05), καθώς επίσης τα μπαρ Africana στην οδό Νιόβης και Africa στην οδό Σταυροπούλου”.

Τα παραπάνω δεν θα ήταν παρα άλλη μια ιστορία στις σελίδες του αστυνομικού ρεπορτάζ αν δεν υπήρχε η ερώτηση του βουλευτή της ΧΑ Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος “έτυχε” να θίξει το θέμα με ερώτησή του στη Βουλή στις 17/05.Το μέλος της εν λόγω συμμορίας, που έχει καλυφθεί με το νομιμοφανές πέπλο του κοινοβουλευτικού κόμματος, στην ερώτησή του αναφέρεται στα ίδια ακριβώς καταστήματα στα οποία έχει αναφερθεί και ο συλληφθής τραμπούκος. Αναφέρεται σε “παραινέσεις κατοίκων” προς τους αλλοδαπούς ιδιοκτήτες των καταστημάτων αυτών οι οποίες απαντήθηκαν λέει με “σωματικές και λεκτικές επιθέσεις” ενώ κόπτεται για την “ασύδοτη δραστηριότητα των παράνομων αλλοδαπών”.

Το οτι ας πούμε το μπαρ Quantro πυρπολήθηκε 3 ημέρες πριν την κατάθεση της ερώτησης στη Βουλή τη μπορεί να είναι; Σύμπτωση; Τα δημοσιεύματα που έγιναν για το περιστατικό 1 ημέρα πρίν την κατάθεσή της ερώτησης στη Βουλή μόνο σύμπτωση δεν δείχνουν οτι είναι.

Βρισκόμαστε μπροστά σε κοσμογονικές αλλαγές. Άνοιξε το επάγγελμα του εκβιαστή και εκσυγχρονίστηκε. Τώρα πια αν δεν συμμορφώνεσαι με τα γούστα του και την τιμή της “προστασίας” σου καίει μεν το μαγαζί αλλά πετάει και μια ερώτηση στη βουλή έτσι για να ξεκαρφωθεί. Γεμίσαμε νομιμότητα.

Πηγη:http://ypoptomousi.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου