Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ, Η ΜΗΠΩΣ ΠΑΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΣ?? - Κατηγορείται για ισλαμική προπαγάνδα δασκάλα που δίδαξε στα παιδιά τον Κεμάλ του Χατζιδάκι και του Γκάτσου [βίντεο]

Η ανάρτηση της δασκάλας της Ε' δημοτικού στο facebook, μαζί με το προσωπικό της mail, έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, ενώ από χθες αναπαράγεται μαζικά στα κοινωνικά δίκτυα με έντονες αντιδράσεις. Σύμφωνα με την καταγγελία, γονείς και η διευθύντρια του σχολείου έκαναν επίπληξη στη δασκάλα επειδή δίδαξε τον Κεμάλ του Μάνου Χατζιδάκι.

Γράφει η δασκάλα στην ανάρτησή της που αναδημοσιεύεται στο doctv:

«Γονιός ήρθε στο σχολείο να διαμαρτυρηθεί στη διευθύντρια επειδή δίδαξα στα παιδιά (Ε' δημοτικού) τον Κεμάλ του Χατζιδάκι στο μάθημα της μουσικής κατηγορώντας με για ισλαμική προπαγάνδα. Αντίδραση διευθύντριας? Μπήκε στην τάξη και μάζεψε από τα παιδιά τις φωτοτυπίες που είχα μοιράσει. Επειτα με κάλεσε στο γραφείο της και αφού δήλωσε απογοητευμένη από τη δουλειά μου μου ανέλυσε για ποιους λόγους στο δημοτικό μόνο μας μέλημα οφείλει να είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά να αγαπούν την πατρίδα και να τονώνουμε το εθνικό τους φρόνημα.

Αν σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο (απευθύνομαι στους εκπαιδευτικούς φίλους) θα ήθελα να επικοινωνήσετε μαζί μου, γιατί θεωρώ πως τα πράγματα έχουν ξεφύγει και κάπως πρέπει να αντιδράσουμε, έστω σε επίπεδο δημοσιοποίησης αυτών των φαινομένων. Δεν είναι δυνατόν το έργο των εκπαιδευτικών και ιδίως των καλλιτεχνικών μαθημάτων να υφίσταται λογοκρισία, ούτε τα φαινόμενα φανατισμού που μας έχουν παγώσει το αίμα να τα βλέπουμε να τρυπώνουν στα σχολεία με τις ευλογίες των διευθυντών και των ανωτέρων τους».

Διαβάστε ΕΔΩ την ιστορία του Κεμάλ όπως την αφηγήθηκε ο ίδιος ο Χατζιδάκις.


 Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου