Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Το SIEG HEIL, ένα ρακούν κι ο Μελιγαλάς


«Το τατουάζ το έκανα όταν ήμουν 15 χρονών. Δεν ήξερα ούτε τον Χίτλερ, ούτε τη ναζιστική Γερμανία. Είδα μέσα από διάφορα σχέδια το SIEG HEIL, ρώτησα τι είναι και μου είπαν πως σημαίνει «Ζήτω η νίκη» [...] Το έκανα στα γερμανικά, γιατί μου άρεσε η συγκεκριμένη γραμματοσειρά, που δεν έβγαινε σε ελληνικά».

Αυτή την εξήγηση έδωσε ο χρυσαυγίτης βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος στον Γιώργο Καραμέρο, όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε για το ναζιστικό τατουάζ που κοσμεί το αριστερό του μπράτσο.

Εντάξει, θα μπορούσε να πει και πως του το χτύπησε ένα ρακούν ενώ κοιμόταν. Ή, ακόμα καλύτερα, ο Μιχαλολιάκος ντυμένος ρακούν. Έτσι θα εξηγούταν και το σήμα της Χρυσής Αυγής δίπλα στο ναζιστικό σύνθημα.

Δυστυχώς, αυτή η ενδιαφέρουσα τηλεοπτική συνέντευξη έληξε άδοξα λίγο αργότερα: η τηλεφωνική επικοινωνία διακόπηκε μυστηριωδώς, τη στιγμή που ο Γιώργος Καραμέρος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Ηλιόπουλος χρέωσε 855€ το δημόσιο για να διαμείνει σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στην ίδια του την πόλη.

Κάποιοι κακοπροαίρετοι θα πουν πως ο βουλευτής έκλεισε το τηλέφωνο επειδή τα έχασε και δεν είχε τί να απαντήσει, αλλά σίγουρα θα υπάρχει κάποια πιο αληθοφανής εξήγηση. Ας πούμε, μπορεί το ίδιο ρακούν που του χτύπησε το τατουάζ πριν είκοσι χρόνια, να εμφανίστηκε ξανά και να του βούτηξε το τηλέφωνο από τα χέρια.

Ελπίζω να μην γελάτε με όλα αυτά. Στο κάτω-κάτω, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος είναι ένας δημοκρατικά εκλεγμένος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου και δικαιούται τον σεβασμό όλων μας.

Και αν λέει πως ο λόγος που χτύπησε τατουάζ το SIEG HEIL ήταν επειδή του άρεσε η ατάκα και η γραμματοσειρά, οφείλουμε να τον πιστέψουμε.

Άλλωστε, κι όλοι αυτοί που του εύχονται μια βόλτα στον Μελιγαλά, είναι επειδή πιστεύουν πως θα του αρέσει η θέα και οι τοπικές σπεσιαλιτέ, έτσι δεν είναι;

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου