Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Ακόμα τέσσερις συλλήψεις αντιφασιστών - Βασανιστήρια δίχως τέλος στους κρατουμένους

Τέσσερις οι χθεσινές συλλήψεις μετά την αναίτια επίθεση της Αστυνομίας στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες αντιφασίστες στην Ευελπίδων. Αυτήν την ώρα, συγκεντρώνεται εκ νέου κόσμος στα δικαστήρια προς συμπαράσταση στους νέους συλληφθέντες.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους των 15 αντιφασιστών, η αστυνομία επεφύλαξε σκληρή μεταχείριση και στους χθεσινούς συλληφθέντες. Οι αστυνομικοί ολόκληρο το χθεσινό βράδυ κακοποιούσαν και εξευτέλιζαν τους 4 συλληφθέντες (3 αγόρια και 1 κορίτσι), χτυπώντας τους πολύ άσχημα, φτύνοντάς τους και σκίζοντας τους τα ρούχα.

Την ίδια ακριβώς μεταχείριση έχουν και οι 15 συλληφθέντες αντιφασίστες. Χαρακτηριστικό γεγονός ότι ένας εκ των 15, με μυωπία 6 βαθμών, φορούσε γυαλιά, τα οποία του αφαίρεσαν οι αστυνομικοί και δεν του τα δίνουν πίσω. Tους συλληφθέντες ουσιαστικά φροντίζουν οι κρατούμενοι μετανάστες, που βρίσκονται στη ΓΑΔΑ, οι οποίοι τους έδωσαν χθες κουβέρτες για να κοιμηθούν, ενώ μέχρι τις 12 σήμερα το μεσημέρι δεν τους είχε ακόμα εξετάσει ιατροδικαστής.

Απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στη συγκέντρωση αλληλεγγύης

Με μένος χθες ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν απρόκλητα στους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους στην Ευελπίδων. Ξαφνικά, χωρίς καμία αιτία, οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν μέσα στο χώρο των δικαστηρίων ξεκίνησαν να χτυπάνε τους συγκεντρωμένους με το πλήθος να τρέχει έξω από τα δικαστήρια στην οδό Ευελπίδων, όπου περίμεναν να αναλάβουν ομάδες ΔΕΛΤΑ. Οι συγκεντρωμένοι έτρεχαν προς κάθε κατεύθυνση, ενώ προκλητικά οι ΔΕΛΤΑδες τους κυνηγούσαν στα στενά της Κυψέλης, προς Γκύζη και προς Αλεξάνδρας, μπαίνοντας ανάποδα σε δρόμους και χτυπώντας όποιον πετύχαιναν στο διάβα τους.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου