Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Δύο λόγια για το πανό «Σόιμπλε φύγε» που κρέμασε η Χρυσή Αυγή στα γραφεία της

Βλέποντας τους Ναζιστές της Χρυσής Αυγής να δίνουν (για 2η ή 3η φορά?) τον τελευταίο χρόνο «αντιμνημονιακή» παράσταση, αυτή τη φορά κρεμώντας ένα πανό με σύνθημα «Σόιμπλε φύγε», μπαίνουμε στον ακατανίκητο πειρασμό να κάνουμε κάποιες παρατηρήσεις:

Ο εθνικισμός και η γιαλατζί «αντιμνημονιακότητα» είναι τα καταφύγια του κάθε απατεώνα. Οι φασίστες όχι μόνο απουσιάζουν συστηματικά από κάθε μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και κάθε άλλη κινητοποίηση των θυμάτων των μνημονίων, αλλά εχθρεύονται ανοιχτά κάθε εργατική συλλογικότητα , κάθε αυθόρμητο λαϊκό ξέσπασμα και κάθε απεργιακή κινητοποίηση που απειλεί τα κέρδη των νταβατζήδων των φασιστών, δηλαδή του κράτους και των αφεντικών. Τη στιγμή που η Αριστερά καλεί σήμερα σε μαζική κινητοποίηση κόντρα στην κυβερνητική απαγόρευση, με πιθανότατο το ενδεχόμενο καταστολής από την αστυνομία, η «αντισυστημική» Χρυσή Αυγή κρεμά ένα πανό και κάθεται στον καναπέ της, για να μη δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα στους νταβατζήδες της.

Φυσικά η ΧΑ δε θέλει να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα ούτε στους φίλους της τους αστυνομικούς, όπως δεν το έχει κάνει ποτέ μέχρι τώρα. Οι αστυνομικοί που συνεχώς ψεκάζουν, ξυλοφορτώνουν και προσάγουν απεργούς, διαδηλωτές, αριστερούς και αναρχικούς, είναι αυτοί που ψηφίζουν πάνω από 50% τους απόγονους των γερμανοτσολιάδων.Φυσικά οι αστυνομικοί τα εκτιμούν κάτι τέτοια, και δεν τους δημιουργούν κανένα πρόβλημα στις επιχειρήσεις «α λα αρχαία σπαρτιάτικη κρυπτεία», παρόλο που τα περισσότερα μέλη της ναζιστικής συμμορίας είναι ποινικοί και υπόδικοι. Φυσικά δε θα είχαμε κανένα πρόβλημα αν ήταν «παράνομοι» χτυπώντας το «κατεστημένο». Αυτοί όμως χτυπάνε μόνο μετανάστες εργάτες με 200 και 300 Ευρώ μηνιάτικο, άντε το πολύ πολύ και κανέναν αγωνιστή.

Τα παραπάνω έχουν εξήγηση.Είδαμε τους Ναζί να κρεμάνε πανό ενάντια στη Μέρκελ ή στο Σόιμπλε. Είδε κανείς όμως να πηγαίνουν κόντρα στους Έλληνες αφέντες, έστω λεκτικά, έστω για να θολώσουν τα νερά βρε αδερφέ μου? Κάθε άλλο. Στην απεργία των Χαλυβουργών πήραν το μέρος του εργοστασιάρχη Μάνεση, στη Βουλή πήραν το μέρος του Λάτση (υπόθεση πλωτού Μουσείου) και του Σάλλα (ξεπούλημα Αγροτικής Τράπεζας), στις Σκουριές πήραν το μέρος του Μπόμπολα, στην ΕΡΤ πήραν το μέρος του Αλαφούζου, του Βαρδινογιάννη και του Κυριακού.Ήταν ενάντια στην απεργία του ΜΕΤΡΟ, και τάχθηκαν κατά της φορολόγησης των εφοπλιστών. Καταψήφισαν τη συνέχιση της έρευνας για τη Λίστα Λαγκάρντ, σε ταύτιση με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, και ειναι πλήρως διαπλεκόμενοι με μεγαλοξενοδόχους, ιδιοκτήτες νυχτερικών κέντρων και άλλους μεγαλο-μεσίτες, συμμετέχοντας στα «παιχνίδια» των αγορών για μια «ανάπλαση της Αθήνας» που θα τροφοδοτεί με χρυσό τις τσέπες των εργολάβων. Είναι τσιράκια των Ελλήνων καπιταλιστών, η βαλβίδα εκτόνωσης της αντισυστημικής οργής του κόσμου, το παρακρατικό σώμα που συμπληρώνει τις δυνάμεις καταστολής, τα μαντρόσκυλα των αφεντικών ενάντια στο κίνημα και την αριστερά, και ένα σταθερό στήριγμα για τις δύσκολες στιγμές και μια καλή εναλλακτική τους λύση.

Και βέβαια οι φασίστες είναι οι υπερήφανοι νοσταλγοί του Μεταξά και των ταγματασφαλιτών, με κορυφαίες αναλύσεις που εξηγούν «αντικειμενικά» γιατί «όλοι οι Έλληνες» θα έπρεπε να δεχτούν το 40 με ανοιχτές αγκάλες το κατοχικό στρατό του Χίτλερ και του Μουσολίνι και να συνεργαστούν με το Φίρερ για να χτίσουν μια ισχυρή (ναζιστική) Ελλάδα δίπλα σε μια ισχυρή (ναζιστική) Γερμανία. Οι «πατριώτες» παίρνουν το μέρος του κατακτητή, που προκάλεσε το θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων φτωχών μόνο από την πείνα! Ας σοβαρευτούμε. Οι Ναζιστές , όσα πανό και να κρεμάσουν, δεν αποτελούν κανένα κίνδυνο για το σύστημα, γιατί το σύστημα δεν ειναι οι «Εβραίοι», αλλά οι Έλληνες και Ξένοι καπιταλιστές, που ξεζουμίζουν ντόπιους και μετανάστες εργάτες.Και η «αντισυστημικότητα» μετριέται με το ποια τάξη διαλέγει κανείς.Οι Ναζί έχουν διαλέξει: τα αφεντικά. Κι εμείς πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε ανάλογα, ενώνοντας τις φωνές των καταπιεσμένων απέναντι στους καταπιεστές και τους μπράβους τους.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ-ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

Κανονικά δε θα έπρεπε καν να σχολιάσουμε το ναζιστικό θίασο, αλλά από την άλλη το κάναμε για το «γαμώτο», γιατί οι φασίστες φτύνουν κατάμουτρα τη νοημοσύνη του κόσμου, θεωρώντας ότι όλοι οι άνθρωποι είναι της δικής τους συνομοταξίας, δηλαδή ουρακοτάγκοι.

Kίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου