Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Oι χρυσαυγίτες νταήδες της Νέας Μάκρης

Λίγους μήνες μόνο μετά τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα που συγκλόνισε ολόκληρο το πανελλήνιο, η στενή παρέα του δράστη Βαγγέλη Στεφανάκη εξακολουθεί να βαδίζει στα ίδια ακριβώς χνάρια του έγκλειστου μέλους της, όχι μόνο με την -κάθε λογής- εγκληματική της δράση που είναι πλέον γνωστή στη μικρή κοινωνία της Νέας Μάκρης, αλλά και με την άμετρη βία που αποτελεί το κυρίαρχο συστατικό κάθε πράξης τους.

Ο δολοφόνος της Φαίης Μπλάχα και στενός φίλος του Β.Π.Κ.

Μη έχοντας «διδαχτεί» ο,τιδήποτε από την τραγωδία του Απριλίου, ο στενός φίλος και πολιτικά «ομοϊδεάτης» του δολοφόνου της Φαίης, εδώ και πολύ καιρό αντιγράφει πιστά τις εγκληματικές πρακτικές του προφυλακισμένου φίλου του, κακοποιώντας βάναυσα κατ’ επανάληψιν την πρώην κοπέλα του και στέλνοντάς την στο νοσοκομείο με βαριές κακώσεις.

Ο λόγος για τον Β.Π.Κ, κάτοικο Νέας Μάκρης που από το 2011 διατηρούσε σχέσεις με την τότε 16χρονη Μ.Ι. κάτοικο Αθήνας.


Η γνωριμία που κατέληξε σε ξυλοδαρμό 

Η Μ.Ι. γνώρισε τον Β.Π.Κ στον ίδιο ακριβώς χώρο που είχε γνωρίσει και η Φαίη τον δολοφόνο της, και αυτό ίσως να μην είναι μια απλή σύμπτωση, αφού σε αυτόν τον χώρο σύχναζε και η συγκεκριμένη «παρέα».

Η κοπέλα διατηρούσε σχέσεις μαζί του ωστόσο δεν άργησε να γνωρίσει τον βάναυσο χαρακτήρα του φίλου της, πέφτοντας συχνά θύμα σωματικής και ψυχολογικής βίας και με τη ζωή της να έχει μετατραπεί σε ένα κανονικό εφιάλτη. Η Μ.Ι. προσπάθησε να κρατήσει κρυφό από τους γονείς της το δράμα που βίωνε, ωστόσο αυτό δεν ήταν συχνά εφικτό, καθώς, τόσο τα σημάδια στο σώμα της όσο και η τραυματική συμπεριφορά της, δεν μπορούσαν να μη γίνουν αντιληπτά από οποιονδήποτε.

Ένα τέτοιο περιστατικό κακοποίησης ανάγκασε πέρυσι τον πατέρα της ανήλικης κοπέλας να ζητήσει την εισαγγελική συνδρομή, χωρίς ωστόσο να καταφέρει κάτι ιδιαίτερο, αφού η ίδια, ζώντας σε ένα καθεστώς απόλυτης τρομοκρατίας από τον Β.Π.Κ, δεν δεχόταν να καταθέσει εναντίον του στις Δικαστικές Αρχές, φοβούμενη μήπως ο φίλος της πραγματοποιήσει τις απειλές που επανειλημμένα εξαπέλυε, τόσο κατά της ζωής της ίδιας όσο και κατά της οικογένειάς της.

Καθώς όμως η κατάσταση ολοένα και χειροτέρευε και με την τραγική ιστορία της Φαίης να είναι πρόσφατη, δυό μήνες πριν και κατά την περίοδο των Πανελλαδικών εξετάσεων, η Μ.Ι. διέκοψε τη σχέση της με τον Β.Π.Κ, κάτι που, όπως φαίνεται, δεν μπόρεσε να γίνει ανεκτό από τον πρώην φίλο της.

Η ενέδρα του δράστη

Το βράδυ της 27ης Ιουνίου η Μ.Ι. έδωσε ραντεβού με την συνομήλικη φίλη της Ε.Μ. Κάτω όμως από το σπίτι της στη Νέα Χαλκηδόνα είχε στήσει ενέδρα ο Β.Π.Κ. ο οποίος μόλις την είδε άρχισε να την χτυπά βάναυσα στα πόδια και στην κοιλιακή χώρα. Η κοπέλα κατάφερε να επιστρέψει σπίτι της τρέμοντας από φόβο και με φρικτούς πόνους ενώ ταυτόχρονα προσπαθούσε να μην γίνει κάτι αντιληπτό από τους φτωχούς βιοπαλαιστές γονείς της.

Ωστόσο, τα χτυπήματα ήταν περισσότερο σοβαρά απ’ όσο στην αρχή έδειχναν. Δύο μέρες μετά η κοιλιακή χώρα της κοπέλας άρχισε να μελανιάζει και οι πόνοι να γίνονται αφόρητοι, κάτι που την υποχρέωσε να μιλήσει τελικά στους γονείς της και να διακομισθεί άμεσα στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας «Αγία Όλγα».

Εκεί διαπιστώθηκαν οι βαρύτατες κακώσεις στα πόδια και στην περιοχή των γεννητικών οργάνων της κοπέλλας, με σπασμένα αγγεία στην περιοχή και εκτεταμένους μώλωπες. Μετά από ιατρικές εξετάσεις που διήρκησαν 3,5 ώρες, στην Μ.Ι. παρασχέθηκε φαρμακευτική αγωγή, τόσο για τα εξωτερικά τραύματα στα πόδια όσο και για τα εσωτερικά στην κοιλιακή χώρα.

(Η φαρμακευτική αγωγή που χορηγήθηκε στην κοπέλα από το “Αγία Όλγα”)


Μετά απ΄ αυτό, η κοπέλα κατέφυγε στο Αστυνομικό Τμήμα όπου όμως της ζητήθηκε ιατροδικαστική έκθεση, κάτι που, σε συνδυασμό με τις απειλές του Β.Π.Κ, στάθηκε ανασταλτικός παράγοντας στην εξέλιξη της διαδικασίας ώστε να ασκηθεί δίωξη στον δράστη, με αποτέλεσμα να παραμένει ατιμώρητος και να εξακολουθεί να κυκλοφορεί ανενόχλητος για να μπορεί να συνεχίσει την εγκληματική δράση του.

Σίγουρος πλέον ο Β.Π.Κ. πως οι απειλές του κατά της ζωής της Μ.Ι. αλλά και της οικογένειάς της έχουν αποτέλεσμα, το βράδυ της Κυριακής 14 Ιουλίου επισκέφθηκε το κάμπινγκ της Νέας Μάκρης όπου το μόνιμο θύμα του βρισκόταν μαζί με την γιαγιά της, και προσπάθησε να μπει μέσα με την μοτοσυκλέτα του. Όταν όμως συνάντησε την αντίδραση του φύλακα, δεν δίστασε να παραβιάσει με την μοτοσυκλέτα του την μπάρα, να βρει το κατάλυμα της πρώην φίλης του, να την πάρει με την βία, για να την «επιστρέψει πίσω» αφού την ξυλοκόπησε για μια ακόμη φορά, και με τα τραύματά της από την κακοποίηση της 27ης Ιουνίου να είναι ακόμη «παρόντα».

Μέχρι στιγμής, καμία Αστυνομική ή άλλη Αρχή δεν έχει ασχοληθεί ουσιαστικά με την υπόθεση, καθώς, γραφειοκρατικές διαδικασίες που αποτρέπουν -στην πράξη- τις κακοποιημένες γυναίκες να καταγγέλλουν τους θύτες τους, παρέχουν μια θαυμάσια ασυλία στον Β.Π.Κ, και φυσικά απεριόριστο χρόνο για να μπορέσει κι αυτός να γράψει τον ίδιο «επίλογο» με τον δολοφόνο φίλο του και προφανώς πρότυπό του.

Πηγη:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου