Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Eνημέρωση από την αντιφασιστική πορεία στην Καλαμάτα


Δυναμική πορεία με καλό παλμό με κάπου στα 2000 ατομα. Οπως έγραψαν και παραπάνω το 2/3 από τους συμμετέχοντες ήταν από την περιοχή της Καλαμάτας. Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μαζεύονται σε μια πόλη 70.000 κατοίκων τόσο κόσμος και ειδικά ντόποιοι.

 Πολύ καλή περιφρούρηση , και πολιτικά ήταν όλο το φάσμα του αντιφασισμού (αναρχικοί αριστεροί κλπ) και έβλεπες άτομα κάθε ηλικίας. Το δρόμολόγιο ήταν μεγάλο, η πορεία κράτησε κάπου 2 ώρες. Προς το τέλος διέσχυσε το λιμάνι, περιοχή που όπως πληροφορηθήκαμε από ντοποιους συντρόφους/ες μαζεύεται ο "trendy" και "καθως πρέπει" κόσμος. Εκεί ο παλμός ήταν ιδιαίτερο δυνατός παρά την κουραση που υπήρχε.

 Προκλήσεις από ξεκάρφωτους φασίστες δεν υπήρχαν ενώ τα ασπόνδυλα ήταν μαζεμένα στα γραφεία τους, καμμιά πενηνταριά, με τους μπατσους να τους φυλάνε/περφρουρούν. Η ανταπόκριση της πορείας από τους Καλαματιανούς ήταν θετική στην μεγάλη πλειοψηφία της

Τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν πολλά και ανάλογα το μπλόκ. Οι αντιφασίστες και αντιφασίστριες που ταξίδεψαν από άλλες περιοχές δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα τόσο όταν πήγαιναν όσο και στην επιστροφή τους.

 Στην πλατεία που μαζεύτηκαν αρχικά οι αντιφασίστες/στριες ήταν καλά περιφρούμενη χωρίς να δημιουργεί την αίσθηση στους ντόποιους ότι κατέβηκε κάποιος "στρατός" για μαχη. Καποια ασπόνδυλα που αναγνωρίστηκαν από ντόποους παρατηρούσαν από απόσταση και δεν τόλμισαν να πλησιάσουν. Οι μπάτσοι αρκετοί πανω από 6 διμοιρίες πράσινων.

 Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας μεγάλης σε ηλικία γυναίκας, παλιάς αντάρτισας οπως είπαν, που ακολούθησε με βοήθεια άλλων ατόμων μέρος της πορείας.

 Σίγουρα τα χρυσαύγουλα αλλά και κάθε άλλου είδους φασίστες πήραν το μύνημα τους!

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου