Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

(ΒΙΝΤΕΟ)ΧΡΥΣΑΒΓΟΚΟΤΕΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ. ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΑΛΙ

Απροκάλυπτη φασιστική επίθεση από 80-100 χρυσαυγίτες δέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος «Συνεργείο» κοντά στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης, υπό την ανοχή(;) της ΕΛ.ΑΣ.

Ήταν 7.30 το απόγευμα, στο χώρο γινόταν μάθημα αγγλικών και εκτός από τους μαθητές υπήρχαν μόνο 2 ενήλικοι. Η καθηγήτρια (άνω των 60) και άλλος ένας. Καταφτάνουν 50 μηχανάκια αφηνιασμένων με ελληνικές σημαίες, καδρόνια και λοστάρια.

Γνωστοί για τη θρασυδειλία τους, οι τραμπούκοι της ΧΑ (φορούσαν μπλούζες της ΧΑ και ρίξανε φυλλάδια με τις… πολιτικές τους θέσεις), χτύπησαν εκτός από τους ενήλικες και τα παιδιά και έκαναν το χώρο άνω-κάτω.

Ευτυχώς όλοι γλίτωσαν με ελαφρά τραύματα. Η «Εφ.Συν» επικοινώνησε με τους ανθρώπους του «Συνεργείου», οι οποίοι εξήγησαν ότι υπάρχει βίντεο που δείχνει 2 μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ. να παρακολουθούν απαθείς από μακριά τα γεγονότα. Ένα τέταρτο πριν το περιστατικό, η πορεία πέρασε από τη λεωφόρο Αγίου Κωνσταντίνου, όπου βρίσκεται το Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης.

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο λειτουργίας που ο συγκεκριμένος χώρος δέχεται επίθεση, η πρώτη ήταν στις αρχές Μαρτίου με εμπρηστικό μηχανισμό και η δεύτερη μέσα στο Πάσχα συνοδεία αστυνομικών (!), όπως καταγγέλλουν στην Εφ.Συν» κάτοικοι της περιοχής. Μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση του χώρου, η οποία αποφάσισε να κινηθεί νομικά με βάση πειστήρια που συλλέγονται από γείτονες.

Πηγή: efsyn.gr

Η ανακοίνωση του "συνεργείου"

Σήμερα, Τετάρτη 10-7-13 στις 19:40 ο Ελεύθερς Κοινωνικός Χώρος "Συνεργείο" δέχτηκε άνανδρη επίθεση από 100 περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής με την παρουσία αστυνομικής δύναμης. Την ώρα εκείνη στο Συνεργείο λειτουργούσε μάθημα Αγγλικών στο οποίο συμμετείχαν κυρίως ανήλικοι μαθητές. Το χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου χτύπησε έναν ενήλικο σύντροφο και δύο ανήλικους ενώ προκάλεσαν και υλικές ζημιές στην υποδομή του κτηρίου.

Για εμάς είναι πλέον προφανές ότι η επίθεση του χρυσαυγίτικου τάγματος εφόδου, ύστερα από μια σειρά κλιμακούμενων ενεργειών που είχαν προηγηθεί σηματοδοτεί το τέλος των όποιων φιλοδοξιών τρέφουν οι νεοναζί στη γειτονιά μας. Οι χρυσαυγίτες μόλις έχασαν τον πόλεμο στην Ηλιούπολη ακριβώς γιατί το Συνεργείο θα συνεχίσει να λειτουργεί ως χώρος κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής παρέμβασης και κανένα τάγμα εφόδου δεν μπορεί αυτό να το αποτρέψει.

Καλούμε τους ανθρώπους του Συνεργείου, τον κόσμο και τις συλλογικότητες που συμμετέχουν στο Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλιούπολης καθώς και όλους τους πολίτες της Ηλιούπολης σε συνέλευση στο Συνεργείο αύριο Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 7μμ.

Υ.Γ. Περιττεύει να σχολιάσουμε την διακριτική παρουσία της αστυνομίας που ως θεατές παρακολουθούσαν το γεγονός χωρίς να παρέμβουν.

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Ηλιούπολης ¨Συνεργείο¨

Ιούλιος,2013

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου