Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Επίθεση χρυσαυγιτών σε μαθητή, μέλος του Σύριζα, συμπλοκές στο κέντρο της Πάτρας

Στις 24/7 η Χρυσή Αυγή Πάτρας είχε ανακοινώσει μία παράσταση πατριωτισμού και εθνικιστικού μίσους στο μνημείο των Αχαιών Πεσόντων στην Κύπρο το 1974 (στο γήπεδο της Παναχαϊκής). Προφανώς η Χρυσή Αυγή, προσπαθώντας να πείσει πόσο “αντισυστημική” είναι, κάλεσε δύο διμοιρίες ΜΑΤ για να την περιφρουρούν. Κατά διάρκεια της εκδήλωσης δύο μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν σε ανήλικο μαθητή μέλος ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος περίμενε στην στάση του προαστιακού κοντά στον χώρο της εκδήλωσης. Τότε τα μέλη της Χρυσής Αυγής με τα μπλουζάκια με την σβάστικα, κράνη, γάντια με μεταλλική ενίσχυση επιτέθηκαν στον μαθητή, τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στα πλευρά. Η αστυνομία ενώ παρακολουθούσε το όλο περιστατικό δεν συνέλαβε ούτε έναν χρυσαυγίτη.

Αφού τελείωσε η γιορτή στην Παναχαϊκή έγιναν συμπλοκές στο κέντρο της Πάτρας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 3 χρυσαυγίτες. Η Αστυνομία προχώρησε σε 25 αναίτιες προσχηματικές προσαγωγές. Στην συνέχεια οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια, ενώ οι δύο από αυτούς δέχθηκαν χτυπήματα στα όρια βασανισμού από αστυνομικούς. Τα ξημερώματα της επόμενης αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

Περιστατικά σαν τα χθεσινά έχουν επαναληφθεί. Κύριος πρωταγωνιστής σε αυτά τα γεγονότα είναι η Χρυσή Αυγή και οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Τον τελευταίο καιρό η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να επιβάλλει την παρουσία της στο κέντρο της Πάτρας. Οι άμαζες συγκεντρώσεις της, συνοδεύονται από επιχειρήσεις εκκαθάρισης της Αστυνομίας. Παράλληλα, η Χρυσή Αυγή συνεχίζει ελεύθερη τον κύκλο των φασιστικών επιθέσεων. Μετά τους μετανάστες επιτίθεται ενάντια σε φοιτητές (επίθεση σε μέλη της ΛΟΑΤ ομάδας Blender πριν από 1 μήνα), και πλέον σε οργανωμένη μέλη της Αριστεράς. Για αυτό και μετέφερε τα γραφεία της στην Γούναρη δίπλα στην ασφάλεια ώστε να έχει ένα ασφαλές ορμητήριο.

Τα χθεσινά γεγονότα, η καταστολή αντιφασιστών στον Αστέρα, η συστηματική περιφρούρηση με την βοήθεια των ΜΑΤ δείχνουν το ξεκάθαρο σχέδιο της κυβέρνησης. Σε εποχές που ο κόσμος αντιδρά ενάντια στην λιτότητα, τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποίησεις η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει την τρομοκρατία των ναζιστικών ομάδων και τον αυταρχισμό της αστυνομίας. Οι προσπάθειες της Χρυσής Αυγής (βλ. συσσίτια, εθνικιστικές γιορτές) είναι μέρος του συνολικού σχεδίου να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο που παλεύει, να τον διχάσουν σπέρνοντας τον ρατσισμό.

Η μάχη ενάντια στην Χρυσή Αυγή πρέπει να δίνεται μαζί με τους αγώνες των εργαζομένων και της κοινωνίας ενάντια στις απολύσεις των εκπαιδευτικών, τα κλεισίματα των νοσοκομείων, ενάντια στο ξεπούλημα των δήμων, της ΔΕΗ. Πρέπει στην Πάτρα η Αριστερά, τα σωματεία, οι άνεργοι, η νεολαία, οι μαθητές όλοι οι εργαζόμενοι να συμβάλλουν στην δημιουργία ενός Αντιφασιστικού Μετώπου ενάντια σε Κυβέρνηση κ Νεοναζί. Ένα μέτωπο που θα αποδεικνύει πολιτικά ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί τον τραμπούκο της Κυβέρνησης, ο οποίας σήμερα χτυπά μετανάστες, αριστερούς αύριο διαδηλωτές, απεργούς, άνεργους.

Καμία Ανακωχή με την Κυβέρνηση των Τραπεζιτών και της καταστολής!

Καμία Ανοχή στις φασιστικές νεοναζιστικές οργανώσεις!

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” Πάτρας

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΕΔΩ  ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ INDYMEDIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου