Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Antifa League - Αντιφασίστες Παναθηναϊκοί

Τελικά με καθυστέρηση ενός μήνα, σας παραθέτουμε λεπτομέριες από την συμμετοχή οπαδών του Παναθηναϊκού σε αντιφασιστική εκδήλωση στην περιοχή των Αμπελοκήπων (Antifa League)).

To Σάββατο της 15ης Ιουνίου 2013, έμελε να είναι λίγο διαφορετικό για κάποιους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Όχι, δεν είχε κάποιον αγώνα, ούτε κάποια εκδρομή, ούτε μπάχαλα...

Να μην μακρυγορούμε. Κάποια από τα μέλη της Θ.13 συνδιοργάνωσαν μαζί με τα παιδια του Antifa League, την προημιτελική φαση του πρωταθλήματός τους, έπειτα από άψογη συνεννόηση και συνεργασία. Ο χώρος διεξαγωγής ήταν οι Αμπελόκηποι και συγκεκριμένα το παρκάκι επί της Λουίζης Ριανκούρ και το γεγονός πως η όλη φάση λάμβανε χωρα σε Παναθηναϊκό έδαφος δεν μας επέτρεπε να μην φιλοξενήσουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο τέτοιες προσπάθειες στις δύσκολες επόχες που βιώνει η κοινωνία μας.

150-200 άτομα έζησαν από κοντά αυτήν την κοινωνική εκδήλωση και παρακολούθησαν την αρμονική συνύπαρξη οργανωμένων οπαδών του Τριφυλλιού και ατόμων του «χώρου». Την όλη κατάσταση «χρωμάτιζαν» αντιφασιστικά και κοινωνικά πανό, αυτοκόλλητα, τρικάκια, έντυπα με ενημερωτικό υλικό, αφισες (από την σχετική αφισοκόλληση εντός της εβδομάδας), τα απαραίτητα καπνογόνα, μικροφωνική μέχρι και ...ραδιοφωνική κάλυψη των αγώνων (Ραδιοφράγματα). Φυσικά δεν έλειπαν οι άφθονες μπύρες και σουβλάκια τα οποία τίμηθηκαν από όλους μεταξύ των οποίων και μετανάστες, (ενδεχομένως) οπαδοι άλλων ομάδων και μια γειτονία η οποία έσπευσε να συμμετάσχει στην γιορτινή αυτή ατμόσφαιρα στην οποία απέπνεε αέρας Αλληλεγγύης, Αντίστασης και Ανθρωπίας.

Όταν οι εποχές αλλάζουν, τοτε οφείλεις να αλλάξεις και εσύ. Για όσους παρακολουθούν τα οπαδικά δρώμενα τα τελευταία χρόνια είναι εμφανή η ευαισθητοποίηση των οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού σε θέματα που αφορούν την κοινωνία και τον συνάνθρωπο. Ενδεικτικές είναι δράσεις όπως... τα πράσινα μπλοκ σε αντιφασιστικές πορείες και Γρηγορόπουλο, η παρουσία στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, τα πανό αλληλεγγύης για Παλαιστίνη, Κερατέα και απολυμένους Alter - Χαλυβουργικής, η τράπεζα αίματος, οι έρανοι και συγκεντρώσεις τροφίμων, τα πανό κατά της μνημονιακής κυβέρνησης και των μπάτσων καθώς και άλλες αμέτρητες ενέργειες που έρχονται να συμπληρώσουν και να δικαιώσουν κάποιους που αρκετά χρόνια πρίν (και σε πιο ανυποψίαστους και περίεργους καιρούς), κρέμαγαν στην πράσινη κερκίδα το “Freedom to Palestine”, το “USA Sucks”, το Αστέρι, αντιναζιστικές σημαίες ή συγκροτούσαν δειλά δειλά πράσινα μπλοκ στις μεγάλες πορείες κατά του πολέμου στο Ιράκ.

Κάποιοι από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού έχουν αντιληφθεί πλέον καλά πως ο εχθρός πια δεν βρίσκεται απαραίτητα στην απέναντι κερκίδα, ούτε η λύση στα κοινωνικά προβλήματα της καθημερινότητάς μας έρχεται με μαχαιρώματα και καγκουρο-ραντεβού θανάτου. Η θέση του οπαδού δεν είναι στο περιθώριο αλλά στην καρδία της κοινωνίας. Είμαστε οι ρομαντικοί εραστές ενός τεράστιου αθλητικού Συλλόγου, μιας ιδέας, μιας κοινωνικής οντότητας που τυχαίνει να λέγεται Παναθηναϊκός Α.Ο.. Το Παναθηναϊκό μας αυτό ταξίδι μας έχει παράλληλα μπολιάσει με τις αξίες Αγνότητα, Πάθος, Συντροφικότητα και Ανιδιοτελή αγάπη, «οπλα» τα οποία σε μετατραπουν εξ ορισμού σε Αλληλέγγυο και σε μέλος χρήσιμο για την κοινωνία. Και ναι... πιστεύουμε βαθιά μέσα μας πως... «τα παιδιά στην κερκίδα είναι η... ελπίδα» όπως λέει και το τραγούδι.

Το να πολέμας τον φασισμό είναι προνόμιο-υποχρέωση κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου. Πόλεμος λοιπόν στον φασισμό από το μετερίζι του ο καθένας, ξεκινώντας όμως από την εξολόθρευση του φασίστα που ενδεχομένως κρύβουμε μέσα μας. Οφείλουμε να ξυπνήσουμε ολοι από τον μικροκοσμό μας και κατόπιν να ξυπνήσουμε και τον διπλανό μας, με σκοπό την αφύπνιση όλων.

Ο φασισμός, ο ρατσισμός, και οι συστεμικοί φορείς τους δεν έχουν θέση ούτε στην κοινωνία μας ούτε σε καμία κερκίδα. Συστράτευση όλων των οπάδων κατά των μισανθρώπων.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΣΤΙΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ, Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

13 ★ Θ

YΓ 1. Eυχαριστούμε τα παιδιά του Antifa League. Ραντεβού μάγκες σε αλάνες, γήπεδα και κυρίως δρόμους...

ΥΓ 2. Τα έσοδα της εκδήλωσης από το ταμείο αλληλεγγύης, δόθηκαν ως μια ελάχιστη βοήθεια σε ένα παλικάρι που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας έπειτα από τροχαίο ατύχημα.












ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου