Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Ομόφωνα εγκρίθηκε ψήφισμα κατά του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής από το δημοτικό συμβούλιο Νεμέας

Ψηφίστηκε ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Νεμέας το ψήφισμα για να ματαιωθεί το φεστιβάλ που ετοιμάζονται να κάνουν οι φασίστες στην Καλαμάτα προς τιμήν του δικτάτορα Ι. Μεταξά.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

«Η Χρυσή Αυγή αποτελεί την οργάνωση των πολιτικών απογόνων του ναζισμού και των ντόπιων συνεργατών τους κατά τη φασιστική κατοχή. Είναι φασιστική οργάνωση, μαντρόσκυλο του συστήματος. Υμνεί και δοξάζει όλα τα δικτατορικά καθεστώτα που υπήρξαν στην Ελλάδα όπως αυτό της δικτατορίας Μεταξά (1936-1941) και της χούντας των συνταγματαρχών (1967-1974).

Για αυτό ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει πανελλαδικό φεστιβάλ στις 3-4 Αυγούστου στην Καλαμάτα προς τιμήν του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, ενέργεια κατάπτυστη την οποία καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα.

Οι εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν του Μεταξά είναι εκδηλώσεις τιμής για ένα αυταρχικό, αντιδημοκρατικό και δικτατορικό καθεστώς:

που υπηρέτησε τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας ενάντια στο λαό

φόβου και τρομοκρατίας που γέμισε τα ξερονήσια και τις φυλακές με Έλληνες αγωνιστές

που δεν είχε πρόβλημα να είναι και με Άγγλους ιμπεριαλιστές και να "ερωτοτροπεί" με τα αντίστοιχα φασιστικά καθεστώτα της Γερμανίας και της Ιταλίας

που ίδρυσε τη φασιστική οργάνωση νεολαίας ΕΟΝ κατά τα πρότυπα και τα ιδεώδη της νεολαίας του Χίτλερ και των ναζί Ο ίδιος ο Μεταξάς ανέφερε και σε ομιλίες του ότι σκοπός της 4ης Αυγούστου ήταν "Η αδιάκοπος φροντίς δια την στερέωσιν του αστικού καθεστώτος με όλας τας αναγκαίας θυσίας δια το σύνολον της κοινωνίας και ιδίως δια τας ενδεείς τάξεις".

Τόσο "αντισυστημικός" λοιπόν ήταν ο Μεταξάς όσο και οι Χρυσαυγίτες απόγονοί του που κάνουν το φεστιβάλ γι' αυτόν.

Ο Ελληνικός λαός και η νεολαία ξέρουν και δεν ξεχνούν! Η Καλαμάτα, η Μεσσηνία, γενικότερα η περιοχή της Πελοποννήσου αλλά και όλη η Ελλάδα έχουν υποστεί τα πάνδεινα από τον φασισμό, με αμέτρητα παραδείγματα όπως: οι 30 εκτελεσμένοι στο ποτάμι τον Ιούνη του 1944 σε αντίποινα για το θάνατο του Γεωργαλά που ήταν και ο θεωρητικός εγκέφαλος του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου (δικτατορία Μεταξά), οι αμέτρητες καταστροφές των χωριών που κάηκαν ως αντίποινα (Σκαλα, Αγ. Φλωρος).

Εκατοντάδες τόποι μαρτυρίας στο όνομα της ιδεολογίας του φασισμού την οποία εκφράζουν και εκπροσωπούν οι Χρυσαυγίτες.

Δεν θα επιτρέψουμε να πραγματοποιήσουν καμιά φιέστα στην πόλη της Καλαμάτας οι νοσταλγοί των χιτών και των δολοφόνων ταγματασφαλιτών του Μαγγανά, των νοσταλγών του Ντερτιλή, των θαυμαστών των φούρνων του Άουσβιτς, του Νταχάου και του Μπούχενβαλντ, όπου καίγονταν χιλιάδες άνθρωποι για να γιάνει σαπούνι το λιγοστό αίμα που τους είχε απομείνει από την πείνα και τα βασανιστήρια.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να απομονώσουν τα φασιστικά αυτά κατάλοιπα. Να ακυρώσουν τις γιορτές μνήμης και υπεράσπισης του φασισμού. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να ματαιωθεί τώρα το φεστιβάλ των φασιστών.

Καμιά ανοχή στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά».

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου