Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Σάββατο 30/6 τα χιτλερικά περιττώματα είχαν καλέσει εκδήλωση μίσους στο ξενοδοχείο “Αστήρ” στην Πάτρα. Εκατοντάδες αντιφασίστες της πόλης έκαναν το αυτονόητο: βρέθηκαν έξω από το κτήριο διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στους εχθρούς της ελευθερίας. Στην πόλη που χάθηκαν χιλιάδες άνθρωποι στο ναζιστικό κολαστήριο Λυμπερόπουλου και στη μάντρα του Μουρτζούχου δεν έχουν θέση οι νεοναζί. Ο κυνοβουλευτικός μανδύας τους δεν είναι ικανός να κρύψει τη δυσωδία που αναδύεται από τα εγκλήματα τους. Η κρατική εύνοια δεν είναι ικανή να ξεπλύνει το αίμα από τα χέρια τους.

Οι σύντροφοι αντιφασίστες επετέθησαν στο φασισμό όπως έκαναν την περίοδο της κατοχής κάποιοι άλλοι. Οπως έκανε ο πατρινός αντιναζί αγωνιστής Μιχάλης Κατραβάς όταν έσκασε στα χέρια του η βόμβα που ετοίμαζε για πλοίο που είχε λαβει μέρος σε ναζιστικά εγκλήματα. Οπως έκαναν οι πατρινές αντιστασιακές οργανώσεις, όλοι αυτοί και αυτές που όπλισε το χέρι τους η καταπίεση. Η αντίσταση ενάντια στους ναζί δεν είναι αδίκημα. Είναι τιμή και χρέος του καθενός/μιας μας να παλεύει με όλα τα μέσα ενάντια σε όσους θέλουν να επιβάλλουν τη ναζιστική φρίκη. Είναι καθήκον απέναντι στην κοινωνία και τις γενιές που θάρθουν να ξεβρωμίσει ο τόπος από τα φασιστικά απόβλητα.

Για πολλοστή φορά παρακολουθήσαμε την κρατική συμμορία να παίρνει απευθείας εντολές από τους νεοναζί. Ματατζήδες σε ρόλο “ομάδας ασφαλείας” (κάποτε λέγονταν “τάγματα ασφαλείας”) των χρυσαβγιτών και δικαστικοί υπάλληλοι σε ρόλο ιεροεξεταστή. Οι κατηγορίες για τις 14 συλλήψεις που προέκυψαν από τυχαίες προσαγωγές περαστικών δεν ήταν παρά μια αντιγραφή των χρυσαβγίτικων ανακοινώσεων:. “Διατάραξη κοινής ειρήνης”, “οπλοκατοχή και οπλοχρησία”. Σχεδόν 70 χρόνια μετά την απελευθέρωση της Πάτρας από τους ναζί, το κράτος λειτουργεί σαν να είχε κερδίσει τον πόλεμο ο Χίτλερ. Οι αντιφασίστες να διώκονται και οι γκεσταπίτες να προστατεύονται.

Δεν θα ζητήσουμε την άδεια κανενός για να επιτεθούμε στα νεοναζιστικά απόβλητα. Ο φασισμός έχει κριθεί από την ιστορία. Κανένα δικαστήριο, καμιά νομικίστικη σοφιστεία και καμιά συμμορία τραμπούκων του κεφαλαίου δε μπορεί να αλλάξει την ετοιμηγορία των λαών που τον κατατρώπωσαν.

Δε θα απολογηθούμε επειδή κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στην κοινωνία να αντιπαλεύουμε τους τυρράνους της. Ούτε στην Πάτρα ούτε σε ολόκληρο το σύμπαν δεν υπάρχει τόπος να σταθούν ενώ η επιβολή τους από το κράτος δεν καταφέρνει τίποτε άλλο από το να αποκαλύπτει το ρόλο τους.

Οι αντιφασίστες που κατηγορήθηκαν από τους νεοναζί ότι “οπλοφορούσαν” ήταν, είναι και θα παραμείνουν οπλισμένοι ενάντια στα αφεντικά και τα τσιράκια τους με το όπλο που κανείς δε μπορεί να στερήσει από τους καταπιεσμένους. Την αλληλεγγύη.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

ΖΗΤΩ Ο ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ

Αντιφασιστικό Μέτωπο Τ.Π. Αμπελοκήπων

Αντιφασίστριες-Αντιφασίστες Ανατολικής Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου