Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Όταν η τεμπελιά του «δημοσιογράφου» συναντάει το φασισμό με αφορμή τη φιλοζωία


Στο «έγκυρο» (με πάρα πολλά εισαγωγικά) newsbomb.gr του Δημήτρη Γιαννακόπουλου (της φαρμακοβιομηχανίας και του Παναθηναϊκού) δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή 21/7 άλλη μια ανύπαρκτη είδηση. Αυτό δεν μας κάνει καμιά εντύπωση αλλά οφείλουμε να διαψεύδουμε δημοσιεύματα, που γράφουν υποτιθέμενοι ρεπόρτερ του πληκτρολογίου, απλώς για να γεμίζει ο διαδικτυακός τους τόπος.

Με αφορμή τις κακοποιήσεις των ζώων στην Ελλάδα ο ανώνυμος συντάκτης – πριν δώσει οδηγίες για το που καταγγέλλουμε την παθητική και ενεργητική κακοποίηση – αναφέρεται σε μια πολύ πρόσφατη «ιστορία», η οποία υποτίθεται προκάλεσε και μεγάλο σοκ!

Ο συντάκτης για να δείξει πόσο εκτεταμένο είναι το πρόβλημα με την κακοποίηση των ζώων στη χώρα μας δεν επιλέγει να αναδείξει ένα περιστατικό με δράστη Έλληνα. Αντιθέτως αναφέρεται σε μια καταγγελία, που δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, στην οποία πρωταγωνιστούν για άλλη μια φορά οι κακοί ξένοι, οι οποίοι συν τοις άλλοις μας τρώνε και τα σκυλιά και τα γατιά!

Ο ανώνυμος συντάκτης γράφει: «Η πολύ πρόσφατη, μάλιστα, ιστορία με το παζάρι που έστησαν Κινέζοι μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας, όπου, μεταξύ άλλων πωλούσαν και σφαγμένα σκυλιά, προκάλεσε σοκ σε όλη την Ελλάδα».

Επειδή εμείς εδώ στο www.zoosos.gr κάνουμε ρεπορτάζ έχουμε διαπιστώσει ότι αυτή η ψευδής είδηση τις τελευταίες εβδομάδες αναπαράγεται από κάθε ρατσιστικό νεοναζιστικό και ακροδεξιάς κατεύθυνσης ηλεκτρονικό ιστότοπο για ευνόητους λόγους.

Έτσι και ο δαιμόνιος ρεπόρτερ του newsbomb.gr παρουσιάζει ως γεγονός μια καταγγελία, που δεν επιβεβαιώθηκε, και δεν αναφέρεται καν στο ποιος κατήγγειλε τι. Χρησιμοποίησε με την ίδια βεβαιότητα, που έκαναν και πολλοί άλλοι, ένα από τα δημοσιεύματα, που αναπαρήγε το γνωστό φασιστικό σάιτ makeleio.gr και ο νεοναζιστικός stoxos.gr του οποίου οι συντάκτες διψούν πολύ για αίμα μεταναστών...

Όμως η αλήθεια είναι διαφορετική και η λογική του χαλασμένου τηλέφωνου ξεκινάει από το 2011 τότε που η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία (Ε.Φ.Ε.) είχε δημοσιεύσει μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της με τίτλο «Σφάζουν και πουλάνε σκύλους στο κέντρο της Αθήνας» την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η καταγγελία, που έγινε στην Ε.Φ.Ε., δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ καθώς δεν βρέθηκαν στην οδό Αγησιλάου σφαγμένα σκυλιά και γατιά να πωλούνται από Κινέζους αν και οι αρχές κινητοποιήθηκαν και προχώρησαν σε σχετικό έλεγχο. Τα γραπτά όμως μένουν και έτσι η ανακοίνωση αυτή χρησιμοποιείται από τον οποιονδήποτε για να ξεσπάσει το μίσος του για τους ξένους με αφορμή τη φιλοζωία.

Τι απάντησε ο αντιδήμαρχος Αθηναίνων για την καταγγελία

Στις 31 Οκτωβρίου 2011 σε μια ημερίδα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών ο Άγγελος Αντωνόπουλος, που είναι και τώρα αντιδήμαρχος Αθηναίων, για θέματα Περιβάλλοντος και Πρασίνου, με μια σύντομη παρέμβαση του αναφέρθηκε τότε σε δημοσιεύματα, που έκαναν λόγο για εξόντωση των σκύλων της πρωτεύουσας από πεινασμένους μετανάστες.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τότε σημείωσε ότι οι μέχρι τώρα καταγγελίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αφού δεν έχουν εντοπιστεί τεκμήρια, προκαλώντας την αντίδραση του ακροατηρίου, που υποστήριξε ότι τα «πειστήρια» καίγονται από τους δράστες.

Ο αντιδήμαρχος ανέφερε στους παρευρισκόμενους (η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν για άλλη μια φορά γυναίκες), ότι οι υπάλληλοι στον τομέα της Καθαριότητας έχουν ενημερωθεί, ώστε αν εντοπίσουν στον Χ.Υ.Τ.Α. της Φυλής ή αλλού, δέρματα, εντόσθια, αφτιά σκυλιών και γατιών, να ενημερώσουν τις δημοτικές υπηρεσίες ώστε να ερευνηθεί από ποιον κάδο, ποιας περιοχής αυτά προήλθαν.

Σημείωσε μάλιστα ότι πριν από μερικές μέρες στην οδό Αγησιλάου έγινε εκτενής έρευνα από την Αστυνομία και το Υγειονομικό (μέσα σε καταστήματα) αλλά τίποτα δεν βρέθηκε. Τόνισε δε ότι έχει δώσει εντολή στους υπάλληλους, που φροντίζουν για την αστική πανίδα, φορώντας τα πολιτικά τους ρούχα (και όχι τη στολή του δήμου) να περνούν από τις «ύποπτες» περιοχές προκειμένου να ελέγξουν τι συμβαίνει. Αυτό είναι και το σχετικό δημοσίευμα: «Περιορισμένης εμβέλειας» η φιλοζωική κουλτούρα στην Ελλάδα

Δεν είναι απίθανο σκυλιά και γατιά να σφάζονται στη χώρα μας (παράνομα) για το κρέας τους από εκείνους που και στις πατρίδες τους τα τρώνε όπως εμείς τρώμε γουρούνια, μοσχάρια, αρνιά. Αυτό που κρίνουμε εδώ τώρα είναι το πώς παρουσιάζεται δημοσιογραφικά ένα «γεγονός» το οποίο ενδεχομένως να μη συνέβη ποτέ, αφού δεν επιβεβαιώθηκε.

Άλλωστε τον περασμένο Απρίλιο έγινε ντόρος γιατί κάποιος είδε και φωτογράφισε δέρματα ζώων σε μπαλκόνι στην Κυψέλη στην οδό Ι. Δροσοπούλου και μετά από κινητοποίηση της Αστυνομίας αποδείχτηκε ότι ήταν κομμάτια άγδαρτου, τεμαχισμένου μοσχαριού και ΟΧΙ κρέας σκύλου ή γάτας όπως έγραφαν δεκάδες φασιστοσελίδες με περισσή βεβαιότητα. Αυτό είναι και το σχετικό δημοσίευμα: Από μοσχάρι και όχι από σκύλο ή γάτα τα δέρματα σε μπαλκόνι στην Κυψέλη

Το ψέμα μπορεί έχει κοντά ποδάρια, όπως συνηθίζει να λέει ο λαός μας, αλλά ο φασισμός γύρω μας ξεδιπλώνεται ποικιλοτρόπως… Την επόμενη φορά που θα πατήσετε likeσε μια τέτοια είδηση (αν χρησιμοποιείτε Facebook) ή θα την αναπαράγεται και θα την προωθήσετε κάντε τον κόπο να ψάξετε λίγο περισσότερο για το αν αληθεύει. Το διαδίκτυο μας δίνει όλα τα μέσα για να το ψάξουμε.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ψεύδους, το οποίο συστηματικά αναπαράγεται ώστε να παρουσιάζονται όλοι οι μετανάστες ως ανθρωπόμορφα κτήνη, που εκτός από εγκληματίες τρώνε και τ’ αδέσποτα είναι οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τέτοια «καυτά» θέματα. Όλες είναι από το εξωτερικό και παρουσιάζονται σε σάιτ και μπλογκ ως στιγμιότυπα από την Ελλάδα!

Εγκλήματα εις βάρος των ζώων πράττουν οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φυλής ή θρησκείας. Δυστυχώς για εμάς τα περισσότερα εγκλήματα εις βάρος των ζώων στην Ελλάδα τα διαπράττουν «γνήσιοι» Έλληνες, «απευθείας απόγονοι» του Περικλή και της Ασπασίας, καλοί Χριστιανοί, που πρώτα ξεπαστρεύουν αδέσποτα και μετά κάνουν τον σταυρό τους…

Πηγή: Όταν η τεμπελιά του «δημοσιογράφου» συναντάει το φασισμό με αφορμή τη φιλοζωία | www.zoosos.gr

1 σχόλιο:

  1. Πώληση σκυλίσιου κρέατος στο κέντρο της Αθήνας? Μήπως είχαν άδεια και για την Βαρβάκειο αγορά? Τελικά η ύπαρξη της Χ.Α. όσο αντιπαθής και αν είναι, είναι ένα καλό τεστ (απογραφή αν θέλετε) για να μάθουμε πόσους μαλάκες έχει αυτός ο τόπος. Το εκλογικό αποτέλεσμα του ναζιστικού κόμματος δείτε το ως στοιχείο απογραφής και καταγραφής των ηλιθίων της χώρας μας. Δείτε το επίσης ως στοιχείο ποσοστού αγράμματων και αμόρφωτων αυτού του τόπου. Δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερο τεστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή