Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Πυρήνας φασιστών αξιωματικών στο ΚΕΝ Θήβας;

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΠΥΡΗΝΑ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ;
Ο ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ Γ.ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ;

Οι φασίστες ξεσαλώνουν στο Κ.Ε.Ν. Πυροβολικού στη Θήβα. Μια σειρά από ρατσιστικές και φασιστικές συμπεριφορές στις τάξεις των αξιωματικών παρουσιάζουν μια άκρως ανησυχητική και εξοργιστική κατάσταση, παραβιάζοντας όλες τις σχετικές διαταγές και το Στρατιωτικό Κανονισμό, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα δημοκρατικά και φιλειρηνικά αισθήματα του εργαζόμενου λαού μας και της νεολαίας. Ενδεικτικά:

1)      Αξιωματικός επιβάλει υποχρεωτική προσευχή στη βραδινή αναφορά. Αρνείται με ειρωνικά σχόλια την αποχώρηση των άθεων!

2)      Συνεχόμενα είναι τα εθνικιστικά άσματα στην εκπαίδευση. 'Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα', 'Την πατρίδα θα υπηρετώ μέχρι να με βρουν νεκρό', 'Στον τρούλο της Αγίας Σοφιάς θα ανέβω για να βγάλω την τούρκικη ημισέληνο και το σταυρό να βάλω' είναι μερικά μόνο από τα εθνικιστικά σουξέ!!

3)      Πριν από το πρώτο επισκεπτήριο κάνει κήρυγμα για το σεβασμό που πρέπει να δείχνουν τα παιδιά στους γονείς. Ακριβώς τα λόγια του 'οι γονείς είναι ιερό πράγμα, το έχουν πει μεγάλοι άντρες όπως ο Αδόλφος Χίτλερ'. Για πρώτη ίσως φορά αξιωματικός του ελληνικού στρατού υμνεί τόσο ανοιχτά τους ναζί!!!

Η συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας βιώνει τη φτώχια και την εξαθλίωση, τον εφιάλτη της ανεργίας και της απόλυτης εκμετάλλευσης. Ξέρουν πόσο εξοργισμένοι είμαστε για τα τσακισμένα όνειρά μας και φοβούνται την αντίδρασή μας. Για αυτό προσπαθούν να μας αποπροσανατολίσουν. Να ξεχάσουμε τα αφεντικά, την κυβέρνηση και την τρόικα. Να στρέψουμε την οργή μας στο μετανάστη, το συνάδελφο ή ενάντια σε όσους έχουν κάποια δικαιώματα ακόμη.

Από κοντά ο στρατός κάνει μια νέα ιδεολογική εθνικιστική εξόρμηση. Δεν τους φοβόμαστε όμως ούτε σε αυτό το επίπεδο. Αρνούμαστε τα τραγουδάκια και τη μισαλλόδοξη προπαγάνδα τους. Καθημερινά γίνονται συζητήσεις που βάζουν μπροστά τις ανάγκες και τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Η ελπίδα βρίσκεται στην ενότητα των ταξικών αγώνων. Δίνουμε καθημερινά και την ιδεολογική μάχη φαντάρο το φαντάρο για να πείσουμε όσους συναδέλφους μας επηρεάστηκαν από τις ανοησίες της ιεραρχίας.

Είναι προφανές ότι στο ΚΕΝ Θήβας υπάρχει στους κόλπους των αξιωματικών συγκροτημένη φασιστική ομάδα. Το ερώτημα είναι απλό:

Αυτή υπάρχει κάτω από τη μύτη, υπό την ανοχή ή σε πλήρη συνεργασία με τον διοικητή του κέντρου ταξίαρχου Γ.Καμπούρη;
Αυτός είναι ο Στρατός του ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου, της κυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη;
Καλούμε κάθε αγωνιστή και συλλογικότητα του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος να καταγγείλει την εθνικιστική και φασιστική προπαγάνδα που ασκείται στο ΚΕΝ Θήβας, απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία όλων των υπευθύνων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου