Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ρέθυμνο : Επίθεση από χρυσαυγίτες τα ξημερώματα της Κυριακής 31/3 και αντιφασιστική πορεία το απόγευμα


Σήμερα τα ξημερώματα (Κυριακή 31/3) στο μακρύ στενό (Νικ. Φωκά) έγινε επίθεση από δυο άτομα σε ένα ζευγάρι φοιτητών. Χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού τους ακινητοποίησαν και τους χτύπησαν και με χέρια και με γκλομπ. Το χτύπημα αυτό που ήταν τυφλό, καθώς τα δυο άτομα που χτυπήθηκαν, έτυχε να περνάνε από το σημείο αυτό που είχαν στήσει ενέδρα οι φασίστες. Πιθανώς να το έκαναν ως αντίποινα για την ματαίωση της μοιραστικής τους και το κάψιμο των εφημερίδων τους στο κέντρο του Ρεθύμνου και το μόνο τους κριτήριο για την επίθεση ήταν η διαφορετική εμφάνιση.

Άμεσα γνωστοποιήθηκε στους αντιφασιστικούς κύκλους και καλέστηκε μικροφωνική στο σημείο της επίθεσης στις 7:30 μ.μ.. Πολύς κόσμος έγινε γνώστης της επίθεσης και συγκεντρώθηκε ξεπερνώντας τα 200 άτομα δείχνοντας πως ο αντιφασιστικός αγώνας γίνεται πλέον υπόθεση όλων. Μετά τις 8:30 ξεκίνησε πορεία αρχικά διαμέσου των στενών της παλιάς πόλης όπου με πολύ παλμό φωνάχθηκαν αντιφασιστικά συνθήματα. Ακολούθως πέρασε από τον παραλιακό δρόμο της πόλης, μπλοκάροντας την κίνηση. Εκεί εμφανίστηκαν δυο γνωστά μέλη της Χ.Α. πάνω σε ένα μηχανάκι που όταν τους αναγνώρισαν, ξεκίνησαν να κάνουν χειρονομίες προς την πορεία και μόλις έγιναν αντιληπτοί, κυνηγήθηκαν από αντιφασίστες. Η πορεία συνεχίστηκε μέσω της παλιάς πόλης και κατέληξε στην πλατεία Μικρασιατών, όπου και παρέμεινε ο κόσμος.

Το κείμενο που μοιράστηκε :

Άγρια φασιστική επίθεση στην Μικρή Παναγιά

Σήμερα 31 Μάρτη τα ξημερώματα, φασίστες χτύπησαν απρόκλητα δυο νεαρούς φοιτητές, μια κοπέλα και ένα αγόρι. Τα θρασύδειλα αυτά υποκείμενα, αφού εντόπισαν το στόχο τους, κάλυψαν τα πρόσωπά τους και χτύπησαν με ζώνη και σπρέι πιπεριού, ενώ είχαν στην κατοχή τους και κλόμπ.

Η επίθεση έγινε από γνωστά άτομα της νεοναζιστικής συμμορίας «Χρυσή Αυγή» , που επέλεξαν το σκοτάδι της νύχτας για να ξεχύσουν το μίσος τους και το φασιστικό τους μένος κατά ατόμων που θεώρησαν ότι η εμφάνισή τους δεν ταίριαζε με τα δικά τους πρότυπα.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να εκχωρήσουμε ούτε ένα μέτρο της πόλης μας σε πρακτικές νεοναζιστών που προωθούν τον φόβο, τον τρόμο και την υποταγή. Δεν πρόκειται να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα, παρακολουθώντας αμέτοχοι και αμέτοχες τους δρόμους μας να μετατρέπονται σε σφαγεία.

Καλούμε κάθε κάτοικο του Ρεθύμνου να πάρει θέση ενάντια σε αυτό το συμβάν και με την δράση του να αποκλείσει κάθε φασιστική συμπεριφορά και να απομονώσει τα άτομα που προωθούν φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικες.

Καλούμε σε μαζική συγκέντρωση στην Μικρή Παναγιά, σήμερα 31 Μάρτη στις 8,00 μμ, ως άμεση απάντηση αντίστασης στην δράση τους. Επίσης καλούμε σε αντιφασιστική πορεία την Πέμπτη 4 Απρίλη στην Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων στις 6,00 μ.μ.

Ουτε στην Μικρή Παναγιά ούτε πουθενά
Τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά

Αντιφασίστριες/ες Ρεθύμνου

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου