Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων που προκάλεσαν οι χρυσαυγίτες

Ελεύθεροι αφέθηκαν το μεσημέρι οι έξι συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στα Χανιά, μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αντιφασιστών.

Το πρωί, τέσσερα μέλη της Χρυσής Αυγής και δύο μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, αφού είχαν υποβληθεί μηνύσεις εκατέρωθεν, για να αφεθούν αργότερα ελεύθεροι, καθώς θα οριστεί τακτική δικάσιμος.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΚΕ στα Χανιά εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει τη Χρυσή Αυγή για επίθεση μελών της σε βάρος πολιτών, μεταναστών και εργαζομένων. Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΚΚΕ στα Χανιά Αλέκο Μαρινάκη, στα επεισόδια δεν συμμετείχαν μέλη του ΚΚΕ, που αυθόρμητα συγκεντρώθηκαν και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη συμπεριφορά των μελών της Χρυσής Αυγής.

Τα επεισόδια καταδικάζει με ανακοίνωσή του και το Στέκι Μεταναστών, υποστηρίζοντας ότι υπήρξαν τραμπουκισμοί από μέλη της Χρυσής Αυγής. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της συμπλοκής μέλος της Χρυσής Αυγής κατέληξε στα νερά του λιμανιού, ενώ, τραυματίστηκε και εργαζόμενος σε κατάστημα του ενετικού λιμανιού που προσπάθησε να σταματήσει τη δράση των μελών της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου