Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Αγώνας στις Σκουριές: Χρυσή Αυγή εναντίον όλων ή λίγο απ’ όλα;

του Γιάννη Παππά

Προχτές το γραφείο τύπου της Χρυσής Αυγής έβγαλε την εξής σύντομη ανακοίνωση:

«Η συγκυβέρνηση της προδοσίας δημιούργησε αληθινό εμφύλιο πόλεμο στην Ιερισσό. Το ξεπούλημα του ελληνικού χρυσού σε ξένους και στον όμιλο Μπόμπολα να πάψει τώρα, προτού θρηνήσουμε θύματα.»

Τον περασμένο μήνα ήταν οι ίδιοι που υποδέχοταν στα γραφεία τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός και τους εξέφραζαν την απόλυτη στήριξή τους. Εκεί οι εν λόγω εργαζόμενοι παρουσίασαν τον εαυτό τους ως θύματα κατατρομοκράτησης από γνωστούς αριστερούς κύκλους και φυσικά οι χρυσαυγίτες έσπευσαν να τους αγκαλιάσουν κλίνοντας παράλληλα το μάτι στα αφεντικά τους (για περισσότερα δες εδώ).

Τι διάολο πιστεύουν τελικά;

Η απόλυτη αντίφαση και σύγκρουση απόψεων για το νεοναζιστικό μόρφωμα από την μία εβδομάδα στην άλλη. Για άλλη μια φορά τα πράγματα γίνονται ξεκάθαρα. Για άλλη μια φορά οι φασίστες λειτουργούν ως τυχοδιώκτες και πολιτικοί τσαρλατάνοι.

Στην πρώτη περίπτωση, βγάζοντας μια ανακοίνωση που θα ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα, αφού το έγκλημα που συντελείται στη Χαλκιδική γίνεται αντιληπτό σε όλη την ελληνική κοινωνία και οι δυναμικοί αγώνες των κατοίκων της Ιερισσού δείχνουν το δρόμο της αντίστασης.

Στη δεύτερη περίπτωση πιστοί στο πόστο τους, στο πλευρό της αντίδρασης, των διαπλεκόμενων συμφερόντων και των αφεντικών. Ενάντια στην τοπική κοινωνία και τον δίκαιο αγώνα της.

Αυτά είναι τα «πιστεύω» τους, αυτή είναι η πολιτική τους, αυτή είναι η ιδεολογία τους.







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου