Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ο Βορίδης συνήγορος του εκδότη του ακροδεξιού «Στόχου»

Όσοι αγαπούν τη δημοκρατία και σιχαίνονται το φασισμό εύχονται να μην έχει δόσεις αληθείας η καταγγελία του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, σύμφωνα με την οποία ο Μάκης Βορίδης είναι συνήγορος υπεράσπισης του εκδότη της ακροδεξιάς και μισαλλόδοξης εφημερίδας «Στόχος», Σάββα Χατζηπαρασκευά σε έφεσή του εναντίον πρωτόδικης καταδίκης του για υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης. Στην ίδια καταγγελία, μάλιστα, αναφέρεται πως παρών στο δικαστήριο ήταν κι ο Φαήλος Κρανιδιώτης, του οποίου η μόνη επίσημη ιδιότητα από τη στιγμή που δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής είναι αυτή του δικηγόρου-φίλου του Αντώνη Σαμαρά. Σε διαφορετική περίπτωση τόσο ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος θέλει τα τελευταία χρόνια να αυτοπαρουσιάζεται ως αστός φιλελεύθερος, όσο κι ο πρωθυπουργικός φίλος οφείλουν να δώσουν δημόσιες εξηγήσεις.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης:

«Μετά τις 20/9/2012 όταν δικαστήριο της Αθήνας καταδίκασε σε ποινή 10 μηνών τον εκδότη του ακροδεξιού «Στόχου» Σάββα Χατζηπαρασκευά, για επανειλημμένη συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον 2 μελών του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, δικάστηκε την Παρασκευή 12/4/2013 στο εφετείο Αθήνας η έφεση που έκανε ο εκδότης. Θυμίζουμε ότι η δίκη αφορούσε σε απανωτά λιβελλογραφήματα της έντυπης και ηλεκτρονικής έκδοσης του «Στόχου», με χυδαία ψεύδη και ευφάνταστες τερατολογίες για τα μέλη του ΦΜΚ, με μεγάλες δόσεις ακραίου ρατσισμού και εθνικισμού, καθώς και προτροπές για επιθέσεις εναντίον τους. Αφορμή ήταν η αλληλέγγυα στάση τους στον αγώνα των 300 μεταναστών απεργών πείνας, στην Αθήνα (Υπατία) και στην Θεσσαλονίκη (Εργ. Κέντρο) το διάστημα από τον Γενάρη μέχρι τον Μάρτη του 2011. Σκοπός αυτής της εγκληματικής «δημοσιογραφίας» ήταν η στοχοποίηση των μελών μας και αποτέλεσμα οι «ανώνυμες» απειλές για τη σωματική τους ακεραιότητα και τελικά ο εμπρησμός του αυτοκινήτου τους στις 29/3/2011 στο κέντρο της πόλης των Χανίων.

Και αν τα πράγματα έμεναν εδώ δεν θα είχαμε κανένα λόγο να επανέρθουμε, αν δεν συνέβαινε κάτι τόσο «αξιοπερίεργο» κατά την πρόσφατη εκδίκαση της έφεσης: Προς έκπληξη του ακροατηρίου, ως συνήγορος υπεράσπισης του απόντος για άλλη μια φορά κατηγορουμένου εκδότη, εμφανίστηκε αυτοπροσώπως ο κυβερνητικός (και τέως του ΛΑΟΣ-Καρατζαφέρη) βουλευτής και πρώην Υπουργός Μάκης Βορίδης, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια της πολύωρης διαδικασίας, στην δικαστική αίθουσα και μάλιστα στα έδρανα των συνηγόρων φρόντιζε να κάνει αισθητή την παρουσία του ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και γνωστός για τα ακροδεξιά του αισθήματα Φαήλος Κρανιδιώτης. Και ευλόγως αναρωτιόμαστε: πόσο σημαντικό μπορεί να είναι για τα δύο αυτά διακεκριμένα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, να καταδικαστεί ο εκδότης ενός εντύπου με μισαλλόδοξο και εμπρηστικό περιεχόμενο; Πρόκειται για πολιτικό τους φίλο; Υπάρχουν εκλογικά οφέλη ως «γραμμάτια» που η εθνικιστική ομήγυρη έσπευσε να εξοφλήσει; Πιστεύουν ότι η «αναβαθμισμένη» παρουσία τους ως υπεράσπιση στο εφετείο (πρωτόδικα ο κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε από άλλο δικηγόρο) θα ήταν αποδοτικότερη για την αθώωση του «πελάτη» τους»;

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου