Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ο Καρατζαφέρης σωτήρας (των εκδοτών)

Μαζί με όλα τα άλλα, έχει και ένα (ακόμα) κακό ο Τηλεπρόεδρος. Την ακατάσχετη φλυαρία.

Πάνω στην αγωνιώδη κάθε φορά προσπάθειά του να πείσει, να μεγαλοδείξει και να εντυπωσιάσει, του ξεφεύγουν πολλές φορές πράγματα που μετά τον κάνουν να μετανιώνει που τα είπε.

Δείτε για παράδειγμα αυτό το απόσπασμα, από την εκπομπή "Επί του πιεστηρίου" στο ΚΟΝΤΡΑ, που προβλήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη (26/01/12):



Και λέμε "μετανιώνει που το είπε", διότι στην online "Βιντεοθήκη" του, όπου ανεβάζει όλες τις τηλεοπτικές του παρουσίες, στη συγκεκριμένη εκπομπή απουσιάζει το εν λόγω απόσπασμα. Συγκεκριμένα, στο λεπτό "25:46" η ροή της συζήτησης κόβεται και ξεκινάει σε άλλο σημείο.

Φυσικά, δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη για να κατανοήσει κανείς, ότι και μόνο αυτή του η κίνηση, δηλαδή να κόψει το συγκεκριμένο απόσπασμα από την εκπομπή, καταμαρτυράει ενοχή, για να μη πούμε ότι αποδεικνύει πως έχει τη φωλιά του χεσμένη πατόκορφα, όσον αφορά τις σχέσεις του με τους "εκδότες", που τον προβάλλουν νυχθημερόν στα μέσα τους.

Ας πάμε όμως τώρα στην ουσία αυτού του ατυχέστατου, αλλά διαφωτιστικού για μας, ολισθήματος της καρατζαφέρειου γλώττας:

«Όταν λοιπόν ετέθη θέμα, πριν μερικές ημέρες με το αλαλούμ, που έβλεπα να αποχωρήσω, το επιχείρημα το οποίο μου είπαν όλοι οι εκδότες, μηδενός εξαιρουμένου: "έχεις σκεφτεί άμα φύγεις εσύ και ακολουθήσει ο Σαμαράς και διαλυθεί(?) το Σύνταγμα, τι ιστορική ευθύνη θα έχεις για την πτώχευση της χώρας;". Όλοι. Μηδενός εξαιρουμένου.»

Οι "εκδότες" που αναφέρει, δεν είναι βέβαια οι οποιοιδήποτε εκδότες της διπλανής πόρτας. Είναι πολύ συγκεκριμένοι. Ο Καραμανλής μάλιστα, κάποτε, όταν χλαπάκιαζε στου Μπαϊρακτάρη, τους είχε αποκαλέσει "νταβατζήδες που κυβερνούν τη χώρα".

undefined
Οικογένεια Μπόμπολα: Εκδότες εφημεριδών " ΤΟ ΕΘΝΟΣ", "ΗΜΕΡΗΣΙΑ" κ.α., μεγαλομέτοχοι του MEGA. Μεγαλοεργολάβοι (σπάνια βρίσκει κανείς έργο του Δημοσίου που να μην τους έχει ανατεθεί -σκανδαλωδώς και μη)
Σταύρος Ψυχάρης: Εκδότης εφημεριδών "ΤΑ ΝΕΑ", "ΤΟ ΒΗΜΑ", μεγαλομέτοχος του MEGA.
Οικογένεια Βαρδινογιάννη: (τα λόγια περιττεύουν) Μεταξύ άλλων: μεγαλομέτοχοι του MEGA, ιδιοκτήτες του STAR.
Οικογένεια Αλαφούζου:α λόγια περιττεύουν) Μεταξύ άλλων: εκδότες της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", ιδιοκτήτες του ΣΚΑΪ & ΣΚΑΪ 100,3.


Είναι ακριβώς αυτοί που κάποτε ο Καρατζαφέρης διαλαλούσε πως πολεμούσε, πράγμα που κορνίζωνε μάλιστα και στον τοίχο του:

undefined
(κλικ για μεγέθυνση)


Όταν απείλησε λοιπόν ο Καρατζαφέρης τις προάλλες πως θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση "σωτηρίας", ανήσυχοι για το μέλλον της χώρας και όχι για τον προσωπικό τους πλουτισμό, έσπευσαν οι εκδότες να τον συνετίσουν, υπενθυμίζοντάς του τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει αυτή η κίνηση, αλλά και τις ευθύνες του. Έτσι ο Τηλεπρόεδρος έβαλε μυαλό και παρέμεινε στην συγκυβέρνηση σώζοντας για άλλη μια φορά την πατρίδα.

Διάφοροι κακοπροαίρετοι βέβαια, σαν κι εμάς φερ' ειπείν, που πέσαμε άτσαλα από τα σύννεφα με αυτά τα κονέ, θα αναρωτηθούν: Κάθε πόσο αυτοί οι εκδότες εκτελούν χρέη συμβούλου του Καρατζαφέρη; Και με πόση πολιτική αυτονομία δρα και κινείται, αυτός ο συνδαιτυμόνας των "εκδοτών" στη Αθηναϊκή Λέσχη;

Γιατί με αυτή την εξομολόγηση του Καρατζαφέρη, μας ξύπνησαν οι νοσταλγικές αναμνήσεις των ενδόξων εκείνων ημερών που αποφασίστηκε να τοποθετηθεί στη θέση του ο δοτός μας πρωθυπουργός. Είχαμε τότε τον Καρατζαφέρη να ουρλιάζει και τους "εκδότες", απελπισμένους από την μη έγκριση των δανείων που αιτήθηκαν, να πλέκουν επί καθημερινής βάσεως εγκώμια για τον Παπαδήμο από όλα τους τα μέσα (εφημερίδες, κανάλια, ραδιόφωνα), επιστρατεύοντας όλο τον διαθέσιμο από δημοσιογραφικές μαριονέτες στόλο τους.

Βλέποντάς μάλιστα και τον δοτό υπουργό υποδομών, Μάκη Βορίδη, ύστερα από ένα γεύμα με τον Ψυχάρη στην Αθηναϊκή Λέσχη, να αγχώνεται να "ξεπαγώσει τα μεγάλα έργα", για να πιάσουν επιτέλους και πάλι δουλειά οι μπουλντόζες του Μπόμπολα, τότε φτάνουμε στο σημείο να γινόμαστε μέχρι και ανυπόμονοι με το πρόγραμμα των "σωτήρων" μας। Ευελπιστώντας πως, μόλις τελειώσουν με τη σωτηρία των "εκδοτών", θα ξεκινήσουν να ασχολούνται και με τη δική μας.

ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου