Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Σύλληψη υπόπτου για το Τάγμα των Νεοναζί


Εναν 31χρονο συνέλαβε σήμερα γερμανική αστυνομία, που διεξάγει έρευνες για την δράση της νεοναζιστικής συμμορίας Nationalsozialistischer Untergrund (NSU), με την κατηγορία της συνέργειας σε δολοφονίες, όπως ανακοίνωσαν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στην Καρλσρούη.
Οι γερμανικές αρχές κρατούν ήδη το μόνο εν ζωή μέλος της τριμελούς νεοναζιστικής συμμορίας, την Μπεάτε Τσεπ, 36 ετών.

Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές ανέφεραν ότι κρατούν τέσσερις άνδρες, οι οποίοι φέρονται ως υποστηρικτές και συνεργοί της συμμορίας NSU, η οποία δολοφόνησε 10 ανθρώπους την χρονική περίοδο 2000-2007.

Ο άνδρας συνελήφθη στην δυτική πόλη Ντίσελντορφ και τον βαρύνουν υποψίες ότι ήταν συνεργός σε έξι δολοφονίες και σε μια απόπειρα δολοφονίας.

Η ύπαρξη και δράση της συμμορίας άρχισε να αποκαλύπτεται το Νοέμβριο του 2011, όταν τα δύο από τα μέλη της, οι Ούβε Μπένχαρτ και Ούβε Μούντλος, σκοτώθηκαν.

Πιστεύεται πως συμφώνησαν να αυτοκτονήσουν, καθώς ο ένας σκότωσε τον άλλο και κατόπιν αυτοκτόνησε. Το τρίτο μέλος της συμμορίας, η Τσεπ, παραδόθηκε στις αρχές μερικές ημέρες αργότερα.

Από το 2000, οπότε ξεκίνησε τη φονική της δράση, μέχρι το 2007 μια ομάδα επονομαζόμενη «National Socialist Underground» δολοφόνησε εν ψυχρώ εννέα καταστηματάρχες (στην πλειονότητά τους ιδιοκτήτες καταστημάτων - κυρίως εστιατοριών) από τους οποίους οι οκτώ ήταν Τούρκοι και ο ένας Ελληνας, καθώς και μια 22χρονη Γερμανίδα αστυνομικό.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου