Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Αιματηρή επίθεση σε σπίτι μεταναστών στη Ρόδο

Θα το διαβάσετε αλλού με τον τίτλο “Άγρια συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών στη Ρόδο” αλλά ο τίτλος αυτός είναι το λιγότερο παραπλανητικός. Η επίθεση, μέσα στο σπίτι, από 5 άτομα, δεν μπορεί να λέγεται “συμπλοκή” αλλά “επίθεση”. Πρόκειται, για μια από τις πολλές επιθέσεις που γίνονται εδώ και καιρό εναντίων των μεταναστών, σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Κυρίως όμως, στην Αθήνα. Και όσο τα ΜΜΕ τις παρουσιάζουν ως απλές “συμπλοκές”, αποσκοπώντας στην εδραίωση του δόγματος “κάνε πως δεν βλέπεις, ξένοι είναι”, το αυγό του φιδιού όλο και θα μεγαλώνει.

undefined




Άγρια συμπλοκή, μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, με μαχαιρώματα και σοβαρούς τραυματισμούς, σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Παραδείσι της Ρόδου. Δύο Αφγανοί μεταφέρθηκαν μαχαιρωμένοι στο νοσοκομείο και ένας από τους Έλληνες δέχθηκε επίθεση στο πρόσωπο, πιθανόν με μεγάλο μαχαίρι ή μπαλτά.

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών πάντως, βρίσκονται και κρατούνται με εντολή του Εισαγγελέα Ρόδου οι 4 από τους 5 Έλληνες που ενεπλάκησαν. Ο πέμπτος που φαίνεται ότι τράβηξε μαχαίρι και επιτέθηκε στους αλλοδαπούς ενώ αυτοί βρίσκονταν μέσα στα σπίτια τους στο Παραδείσι, διαφεύγει της σύλληψης.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το κίνητρο της συμπλοκής, περιμένοντας τις τις καταθέσεις που θα δώσουν μέσα στις επόμενες μέρες οι εμπλεκόμενοι.

Σε βάρος των κρατουμένων σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Ρόδου ο οποίος αναμένεται να ασκήσει κατηγορίες σε βάρος τους.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου