Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Αστυφύλακας έβγαζε χρήματα εκβιάζοντας αλλοδαπούς

Τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία
Δικογραφία σχηματίζεται σε βάρος ενός 39χρονου αστυφύλακα, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, καθώς και δύο αλλοδαπών γυναικών, από τη Ρουμανία (ηλικίας 27 και 22 ετών αντίστοιχα), που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης.

Ο συγκεκριμένος αστυφύλακας εμπλέκεται σε υποθέσεις εκβίασης, λαθρεμπορίας και απάτης, με συναυτουργούς του τις δύο αλλοδαπές και άλλα άγνωστα, μέχρι στιγμής, άτομα.

Συγκεκριμένα, στις αρχές Νοεμβρίου, μαζί με άγνωστο συνεργό του, ο οποίος αναζητείται, μπήκε σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και επικαλούμενος εκβιαστικά την ιδιότητά του, απαίτησε από τους αλλοδαπούς ενοίκους το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, απειλώντας τους ότι διαφορετικά θα τους συλλάβει. Από την περίπτωση αυτή κατάφερε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 1.145 ευρώ.

Επιπλέον, ο 39χρονος αστυφύλακας, με την ίδια εκβιαστική μέθοδο, εξανάγκασε έναν από τους αλλοδαπούς ενοίκους, απειλώντας τον ότι θα τον συλλάβει, να πουλάει σε συμπατριώτες του παράνομα λαθραία τσιγάρα, που τον προμήθευε ο ίδιος. Όπως προέκυψε, από τη διακίνηση των λαθραίων τσιγάρων, κατάφερε να αποκομίσει το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες σε χώρους και σε δύο διαμερίσματα, που διατηρούσε ο αστυφύλακας στην περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-πλήθος διαβατηρίων αλλοδαπών υπηκόων
-μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων
-ένα αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, για το οποίο είχε δηλώσει ψευδώς κλοπή προκειμένου να πετύχει την είσπραξη των ασφαλίστρων
-μεγάλος αριθμός βεβαιώσεων και βιβλιαρίων ασφαλίσεως υγείας αλλοδαπών
-3.700 ευρώ
-πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων ελληνικών και ρουμανικών αρχών
-1.480 φυσίγγια πιστολιού
-ένα πιστόλι CZ χωρίς γεμιστήρα, το οποίο κατείχε παράνομα

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους τρεις συλληφθέντες αφορούν, κατά περίπτωση, στα αδικήματα της εκβίασης, της παράβασης καθήκοντος, της λαθρεμπορίας, της απάτης και της παράβασης των διατάξεων περί αλλοδαπών και όπλων. Η προανάκριση συνεχίζεται και εξετάζεται η εμπλοκή τους και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυφύλακας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

ΠΗΓΗ


ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ TΩΡΑ ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΕΡΦΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΜΠΑΤΣΟΥΣ..??

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου