Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Αστυνομικοί φίλοι του «Αλέξη» απειλούν μάρτυρες με εκτέλεση!



ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Δευτέρα 27/02/2012



Αστυνομικοί φίλοι του «Αλέξη» απειλούν μάρτυρες με εκτέλεση!

Να βάλουμε τέλος στις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα και στο γκέτο του Αγίου Παντελεήμονα



Τη θέση τους στις επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ αξιοποιούν με ιδιαίτερο ζήλο αστυνομικοί, «φίλοι» του συλληφθέντα αστυνομικού «Αλέξη» για κλοπές σε βάρος μεταναστών, για να αναζητήσουν και να εκδικηθούν τους μάρτυρες.

«Θα σας βρούμε και θα σας σκοτώσουμε ένα-ένα» απείλησε αστυνομικός ένα μετανάστη, τον οποίο σταμάτησε δήθεν για «έλεγχο» έξω από το σπίτι του στην οδό Μακεδονίας διότι δεν του υπέδειξε που έμενε άλλος μετανάστης.

Συγκεκριμένα την προηγούμενη Τετάρτη 22/2 στις 11πμ ομάδα πέντε ατόμων, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα σταμάτησαν τον Α. Κ. στην οδό Μακεδονίας και του ζήτησαν τα έγγραφα του. Αμέσως τον ρώτησαν αν γνωρίζει ένα δεύτερο μετανάστη, τον Μ. Μετά τον ρώτησα να ξέρει τον Αλέξη. Στην αρνητική απάντηση άρχισαν αν του ρίχνουν μπουνιές. Το πήγαν στην Πλατεία Βικτορίας όπου κλούβα τον προσήγαγε μαζί με άλλους είκοσι μετανάστες στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών Π.Ράλλη. Αφέθηκε ελεύθερος διότι είχε κανονικά τα έγγραφα του και το διαβατήριο του μετά από είκοσι λεπτά.

Το Σάββατο 25/2 στις 11πμ ομάδα αποτελούμενη από τέσσερις, τρείς άνδρες και μία γυναίκα( οι ίδιοι με την Τετάρτη 22/2) τον σταμάτησαν ξανά με την έκφραση «Πάλι εδώ;» Του πέρασαν χειροπέδες, πρώτα μαζί με ένα Αφγανό τον οποίο παράτησαν με συνεννόηση αναμεταξύ τους και του πέρασαν τις χειροπέδες με τα χέρια πίσω. Ξανά το ρώταγαν αν ξέρει τον Αλέξη, πού είναι ο δεύτερος μετανάστης. Τον χτύπησε ένας πέντε φορές στο στομάχι με γροθιές ενώ στο δρόμο από την Αχαρνών 34 τον έδειχνε(!) σε περαστικούς και καταστηματάρχες λέγοντας ότι «είναι κλέφτης και βρώμικος». Του έσφιγγαν τις χειροπέδες στα χέρια και όταν φώναζε του έλεγαν: «Πονάς;». Ένας από αυτούς έβαλε το χέρι του στη τσέπη του μετανάστη και του είπε «θα σε φτιάξω εγώ, θα σου βάλω χασίς την άλλη φορά». Φωνάζοντας τον ρωτούσε: «είσαι μουσουλμάνος; Να που σε γράφω» δείχνοντας τα γεννητικά του όργανα. Αφού του φωτογράφισαν τα χαρτιά με κινητό του είπαν: «θα σας βρούμε και θα σας σκοτώσουμε ένα-ένα.»

Αυτά τα φαινόμενα αστυνομικής βαρβαρότητας είναι αποτέλεσμα των ρατσιστικών επιχειρήσεων σκούπας στο κέντρο της Αθήνας που ως τώρα διεύθυνε ο Χ.Παπουτσής και ο διάδοχος του στη συγκυβέρνηση μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ θα συνεχίσει. Δεν έχουν άλλο τρόπο από το να αποπροσανατολίσουν την οργή για την χρεοκοπία των πολιτικών του Μνημόνιου που σπέρνουν τη φτώχεια, την ανεργία, το κλείσιμο των μικρομάγαζων από το να μετατρέπουν του μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους. Η ίδια Αστυνομία που χτυπάει τις εργατικές κινητοποιήσεις και απειλεί με κατάργηση το πανεπιστημιακό άσυλο συνεργάζεται στη περιοχή Αχαρνών και Αγίου Παντελεήμονα με την συμμορία των γερμανοτσολιάδων μαχαιροβγαλτών της Χρυσής Αυγής σε καθημερινό πογκρόμ κατά των μεταναστών.

Είναι ώρα μαζί με το Παπουτσή να παραιτηθεί και να πάει στον αγύριστο όλη η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου μαζί με την άθλια πολιτική ρατσισμού και καταστολής που εκτρέφει μηχανισμούς αστυνομικής βαρβαρότητας, παρακράτους και πλιάτσικου με τις ευλογίες της.

Η δικιά μας απάντηση θα δοθεί με το αντιναζιστικό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη στα Προπύλαια και την συναυλία στη Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα.



Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, 6932828964



www.antiracismfascism.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου