Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Το vertigo του Βασιλιά της "κωλοτούμπας"

Γράφει ο Κώστας Μερκουράκης

Λίγο πολύ όλοι ποτίσαμε με μια τζούρα «κωλοτούμπας» τις ζωές μας. Κατά καιρούς υμνήσαμε και την «Τούμπα» και την κωλουτούμπα - «και σώβρακα και φανέλες».

Δεν πέρασε δα και πολύς καιρός από τις μέρες των αλλεπάλληλων ρεκόρ τηλεθέασης, της «χρυσής εποχής» της Eurovisionάδας, τότε που δεν έβρισκες οθόνη για να δεις αν εκτελεί σωστά τις… πιρουέτες του ο Σάκης. Ποιος δε πανηγύρισε με τις κωλοτούμπες του Τζιμπρίλ ή τους τραμπαλισμούς του Αλέφαντου; Ποιος δε λάτρεψε τις κυβιστήσεις (sic) του Ανδρέα και των συνεχιστών του;

Ωστόσο, αυτός που αξίζει δικαιωματικά τον τίτλο του Βασιλιά του «σπορ», αυτός που επανέφερε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τον όρο «κωλοτούμπας» στην επικαιρότητα, δεν είναι άλλος από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.

Μέσα σε λίγα 24ωρα, επιβεβαίωσε πολλάκις τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό που -για να μην τον αδικούμε- κουβαλά χρόνια τώρα στις πολιτικές του πλάτες. Για πότε πρόλαβε να διαπραγματευτεί, να απαγγείλει Καβάφη, να επιστρέψει για να ξανάμανα-λιποτακτήσει, ένας… (τηλε)θεός το ξέρει.

Χθες, σε νέα παρέμβαση του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, μετά από πολύ καιρό δεν εμφάνισε σημάδια αλλαγής… γραμμής. Είπε περίπου τα ίδια, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα!

Και την ατάκα του την πέταξε [συγκεκριμένα ανέφερε πως οι Βορίδης και Άδωνις υποφέρουν από «vertigo», λόγω της ξαφνικής ανόδου] και το μνημόνιο κατηγόρησε [«το ακολουθούμενο οικονομικό πρόγραμμα "δεν τραβάει"»] και «να σταματήσει τους εκβιασμούς» περί χρεοκοπίας ζήτησε από την Κυβέρνηση Παπαδήμου(!) και τον Σαμαρά κάλεσε «να μην υπογράψει την επιστολή» που αξιώνουν οι Ευρωπαίοι και προτάσεις εκτόξευσε [«Περίοδος πενταετούς χάριτος και στη συνέχεια αποπληρωμή με επιτόκια ύψους 1%, όμοια με αυτά που η ΕΚΤ δανείζει τις τράπεζες»].

Με λίγα λόγια… άλλος άνθρωπος ο Γιώργος. Η μήπως ο ίδιος;

Κάτι σαν το «vertigo» που ισχυρίζεται πως «χτύπησε» τα δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του. «Απώλεια προσανατολισμού» για την ακρίβεια.

Και που να δει τη σημερινή δημοσκόπηση της VPRC που τον εμφανίζει έκτο και καταϊδρωμένο με 4.5%, μαζί με την αναγωγή. Σε λίγο θα χαροπαλεύει για την είσοδο του στη Βουλή.

Με την Χρυσή Αυγή στα (άκρο)δεξιά του, την «υπεύθυνη» ΝΔ με την κυβερνητική προοπτική από τα Αριστερά(;) και τον Καμμένο μαζί με τους διαγραφέντες να κόβει βόλτες στα λημέρια του, εκεί να δεις «vertigo»…

Κι ακόμα δεν έχει κλειδώσει η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Κάτι που του δίνει τα απαραίτητα περιθώρια να περιφέρεται τραμπαλίζοντας δεξιά κι αριστερά, ψάχνοντας για τα χαμένα «ψηφαλάκια».

Με όλα τα προηγούμενα ως δεδομένα, δεν θα ήταν απίθανο να τον βλέπαμε να μαζεύει τα συντρίμμια του και να επιστρέφει στην γαλάζια πολυκατοικία . Θα επρόκειτο για την τελευταία «ηρωική» [κωλο]τούμπα.

Κάπως έτσι, θα πολλαπλασίαζε και τις πιθανότητες να δει κανένα υπουργείο από κοντά. Και τους «Vertigo» πρώην φίλους του ίσως…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου