Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Παραμονή του "εργασιομανή" Γεωργιάδη ζητά ο ΣΕΕΝ


Μπορεί να έμεινε στο υπουργείο Ανάπτυξης, μόλις για τρεις μήνες, ωστόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται πως κέρδισε την εμπιστοσύνη των πλοιοκτητών, οι οποίοι ζητούν να... παραμέινει στη θέση του!

Ο πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Απόστολος Βεντούρης έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, σημειώνοντας την άμεση ανταπόκρισή του κ. Γεωργιάδη στα προβλήματα του κλάδου.

Στην επιστολή του, ο κ. Βεντούρης τον χαρακτηρίζει "εργασιομανή", "εμπνευσμένο" και "δίκαιο" και καλεί τον πρωθυπουργό να τον κρατήσει στη θέση του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη τέθηκε στη διάθεση του πρωθυπουργού την περασμένη Παρασκευή, όταν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την κυβέρνηση.

Αναλυτικά η επιστολή του ΣΕΕΝ στον Πρωθυπουργό

"Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) αρμόδιος φορέας εκπροσώπησης του κλάδου πλοιοκτησίας των επιβατηγών πλοίων που εκτελούν δρομολόγια, περιηγήσεις και προσεγγίζουν σε ελληνικά λιμάνια (κρουαζιερόπλοια, δρομολογιακά ακτοπλοϊκά, πορθμεία, ημερόπλοια κτλ), ευρισκόμενος στα πρόθυρα πτωχεύσεως, αισθάνεται την ανάγκη να σας απευθύνει την παρούσα προκειμένου να σας δηλώσει ότι στο πρόσωπο του Υφυπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη βρήκε έναν εμπνευσμένο Υπουργό, εργασιομανή, δίκαιο με ορθοκρισία και έλεγχο ορθής και εγκαίρου εκτελέσεως των προγραμματισθέντων δράσεων.

Ο φορέας μας (ΣΕΕΝ) από το 2004 αγωνίστηκε για τον εναρμονισμού του εθνικού μας νομοθετικού πλαισίου με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 3577/92. Η μη εναρμόνιση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της κρουαζιέρας, την καταστροφική κατάληξη του yachting και την πορεία των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών προς την πτώχευση.

Μόνο ο Υφυπουργός Άδωνις Γεωργιάδης εξ΄ όλων των διατελεσάντων συναδέλφων του εντόπισε τα προβλήματα και άμεσα συνέστησε επιτροπή καταγραφής τους, το πόρισμά και οι εισηγήσεις της οποίας σχολιάστηκαν από τριμερή Επιτροπή των κομμάτων που στήριξαν την Κυβέρνησή σας μέχρι χθες.

Τυχόν μη επίλυση των επειγόντων προβλημάτων μας, που επί οκταετία αναζητούν λύσεις θα φέρει την άμεση πτώχευση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, τον διαμελισμό της Ελλάδος σε νησιωτική και ηπειρωτική και την ανάγκη αναζήτησης περίπου ενός (1) δισεκατομμυρίου ευρώ για την συνέχιση λειτουργίας του ακτοπλοϊκού δικτύου της χώρας.

Σύσσωμη η επιβατηγός ναυτιλία μας, σας εισηγείται την παραμονή του ανωτέρω στην θέση του αρμοδίου υπουργού της μεγάλης εμπορικής μας ναυτιλίας.

Μόνο με την εφαρμογή πολιτικής αμέσου επεμβάσεως, όπως αυτή που εφαρμόσθηκε από τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη μπορεί να διασωθούν οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της χώρας.

Πέραν των θερμών μας συγχαρητηρίων μας προς υμάς για την επάξια επιλογή του κ. Άδωνι Γεωργιάδη στη θέση του Υφυπουργού Ναυτιλίας θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να φροντίσετε ώστε να μας εξασφαλιστεί η συνέχιση του έργου, που παρήχθη στο Υπουργείο Ναυτιλίας τους τελευταίους (3) τρείς μήνες με τον αυτό ρυθμό, ζέση και αποτελεσματικότητα.

Με απεριόριστη εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Απόστολος Βεντούρης"


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου