Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Τελευταίο καταφύγιο των ρατσιστών η ειρωνεία

Γράφει ο mitsos175

Καθημερινά προσπαθούν να περάσουν στη χώρα μας χιλιάδες εξαθλιωμένοι πρόσφυγες, θύματα των αλαζονικών ιμπεριαλιστικών πολιτικών. Άνθρωποι φτωχοί, ταλαιπωρημένοι, αλλά ταυτόχρονα άνθρωποι με όνειρα, με ελπίδες για «καλύτερη ζωή», άνθρωποι κυνηγημένοι από τα καθεστώτα, αηδιασμένοι από τη βία και τη σαπίλα, ψάχνουν με αγωνία το καλύτερο.

Χτες μόλις, μια νέα γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο από το κρύο, στην προσπάθειά της να έρθει στη χρεοκοπημένη Ελλάδα.Η λύπη μου για το χαμό ενός ανθρώπου είναι μεγάλη. Η λύπη μου μετατράπηκε όμως σε έκπληξη και θυμό όταν διάβασα ότι μια μερίδα συνανθρώπων μας, ευτυχώς μικρή, κυνικά δικαιολόγησε το χαμό, των χιλιάδων μεταναστών.

Παρόλο που αυτά τα άτομα με το ρατσιστικό μίσος είναι ελάχιστα, βρίσκουν βήμα στα καθεστωτικά μέσα προπαγάνδας και φαίνεται ότι κατέχουν καίριες θέσεις στο μηχανισμό του συστήματος.

-Λένε λοιπόν ότι οι μετανάστες είναι παράνομοι.
Σ’ αυτό απαντώ ότι 1) Μεγαλύτεροι παράνομοι και ανήθικοι από τους πολιτικούς δεν υπάρχουν.
2) Οι νόμοι που εξυπηρετούν την ιθύνουσα τάξη όπως πχ το χαράτσι της ΔΕΗ, η ελαστική εργασία κα, δεν γίνονται αποδεκτοί από το κοινωνικό σύνολο. Είναι μάλιστα υποχρέωσή μας να τους ανατρέψουμε, όπως παλαιότερα ανατράπηκαν άδικοι νόμοι.
3) Είναι αλήθεια ότι πολλοί από αυτούς δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα. Αλλά τι έγγραφα να πάρει κάποιος από ένα μέρος που γίνεται πόλεμος (Αφγανιστάν ή Ιράκ) ή όταν σε κυνηγά ένα καθεστώς να σε εκτελέσει, όπως πχ γίνεται με τους Κούρδους στην Τουρκία;

-Το άλλο «επιχείρημα» του ρατσισμού είναι ότι δεν μπορούμετάχα να θρέψουμε τόσο κόσμο. Τι θα φάνε; Που θα μείνουν;

Η απάντηση απλή: 1) Το επιχείρημα αυτό έχει τις ρίζες του στη ναζιστική θεωρία του ζωτικού χώρου. Αλλά, σήμερα δε χρειάζονται τεράστιες εκτάσεις γης για να συντηρηθεί ένας πληθυσμός. Χρειάζεται τεχνογνωσία, τεχνολογία αλλά κυρίως ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟ ΠΛΟΥΤΟΥ.

Η χώρα μας έχει ανάγκη εργατικά χέρια που θα αξιοποιήσουν την ερημωμένη επαρχία και θα παράγουν τα αναγκαία για το λαό.
2) Αν πάρουμε πίσω τα κλεμμένα από τους πλουτοκράτες ή τουλάχιστο τους εμποδίσουμε να κλέψουν άλλα, τότε μπορούμε να καλύψουμε με το παραπάνω τις ανάγκες μας. 3) Οι περισσότεροι εξ αυτών δεν θέλουν να μείνουν στη χώρα μας, αλλά να πάνε σε χώρες της ΕΕ. Ιδιαίτερα μετά το μνημόνιο, αυτό είναι εμφανές. Γιατί λοιπόν δεν δίνει η πολιτεία άσυλο και τα απαραίτητα έγγραφα σε όσους θέλουν να φύγουν; Γιατί απλούστατα οι ξένοι αφέντες διατάζουν άλλα. 4) Κάθε καλοκαίρι έρχονται στη χώρα μας εκατομμύρια τουρίστες, που στα νησιά μάλιστα πολλαπλασιάζουντον πληθυσμό. Κανένας από αυτούς δεν έχει πρόβλημα στέγης ή τροφής. Αυτούς τους δεχόμαστε γιατί δεν είναι ξένοι; Ή είναι και σ’ αυτούς αντίθετοι οιακροδεξιοί;

-Παίζοντας με το φόβο κατηγορούν τους ανθρώπους ότι θα αυξηθεί η εγκληματικότητα, θα μεταδώσουν ασθένειες, θα αλλοιώσουν το χαρακτήρατου πολιτισμού!
Και σ’ αυτό απαντά η κοινή λογική:
1) Δεν υπήρχε εγκληματικότητα πριν; Ήμασταν στον παράδεισο και δεν το ξέραμε; Πόσα εγκλήματα έχουν κάνει οι Έλληνες; Χαρακτηριστικά αναφέρω τα τελευταία, της παιδεραστίας με τον γυμναστή και τον δικαστή. Ο δικαστής μάλιστα, που εξακολουθεί να δικάζει! ασέλγησε στο παιδί του! Για να μην πω για τις δολοφονίες, τη βία, τα τοκογλυφικάκυκλώματα των ακροδεξιών του ΛΑΟΣ και των χρυσών αυγών.
2) Οι χειρότερες αρρώστιες είναι οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που παρατηρούνται στα νοσηλευτικά ιδρύματα. Υπάρχει έξαρση, λόγω της έλλειψης προσωπικού και τω νπερικοπών στην υγεία. Ένα σωστό κράτος πρόνοιας φροντίζει για την υγεία όλων των πολιτών και δεν χαρατσώνει τους ασθενείς.
3) Ο Αρχαίος Πολιτισμός θεωρούσε αρετή τη φιλοξενία. Ο Δίας, ο ισχυρότερος των θεών, προστάτευε τους ξένους. Οι Έλληνες πρόσφεραν καταφύγιο σε θύματα καθεστώτων. Θεωρούσαν άγος δηλαδή αμαρτία να μην προσφέρουν ασυλία σε ικέτες ακόμα και εγκληματίες. Στην πολύχρονη Ιστορία μας πολλοί πήραν το δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης.
4) Αν ο πολιτισμός, οι πεποιθήσειςμας, οι παραδόσεις μας, είναι τόσο καλές, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε. Θα δουν οι ξένοι πόσο «καλός» είναι ο πολιτισμός μας και θα τον υιοθετήσουν, όπως έγινε με τους Ρωμαίους. Δυστυχώς ο πολιτισμός μας έχει αλλοτριωθεί ήδη από τηνΑμερικάνικη κουλτούρα του υπερκαταναλωτισμού.

-Τελευταίο καταφύγιο των ρατσιστών η ειρωνεία: «Να τους πάρετε σπίτι σας»
Σ’ αυτό έχω να πω:
1) Η βοήθεια που δείχνουν πολλοί συνάνθρωποί μας, τόσο οργανωμένα, όσο και ιδιωτικά, είναι ειλικρινής και συνεχής. Τα θύματα των πλουτοκρατών όμως, ολοένα αυξάνουν, ώστε από τη μια να μεγαλώνει ραγδαία ο αριθμός των αστέγων και των ανέργων, και από την άλλη να μειώνεται ο αριθμός αυτών που μπορούν να βοηθήσουν. Η απλή φιλανθρωπία λοιπόν δεν αρκεί.
2) Δεν είναι μόνο χρέος του κάθε πολίτη να βοηθήσει. Είναι και χρέοςτου κράτους. Ειδικά επειδή οι φτωχοί όλων των χωρών είναι θύματα του ίδιου σάπιου καθεστώτος.
3) Όλα τα κινήματα και οι θρησκείες ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΥ, εξυμνούν την αλληλεγγύη και τη φιλανθρωπία. Ο Μαρξισμός μάλιστα, βρίσκει τις αιτίες της ανισότητας, της φτώχιας και προτείνει τις κατάλληλες λύσεις..

Οι ρατσιστικές επιθέσεις, είναι εντελώς άδικες και απόλυτα καταδικαστέες από το σύνολο των Ελλήνων. Στεκόμαστε ενάντια σε κάθε αδικία και εκμετάλλευση εργαζόμενου από εργοδότη. Αγωνιζόμαστε για ισονομία, δικαιοσύνη, ελευθερία, ισότητα. Παλεύουμε για τα δικαιώματα τόσο των εργαζομένων όσο και των ανέργων.
Με λίγα λόγια οικοδομούμε μέσα από αγώνες τις προϋποθέσειςγια μια καλύτερη κοινωνία.

ΑΠΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου