Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

Αναδημοσίευση από www.rizospastis.gr
Την επίθεση φασιστοειδών σε βάρος εργαζομένων εταιρείας ανακύκλωσης που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό τεσσάρων ατόμων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας. Οπως επισημαίνεται, ακροδεξιοί «έστησαν ενέδρα σε εργαζόμενους που ξεκίνησαν ξημερώματα να πάνε για δουλειά, άρχισαν να τους τρομοκρατούν μέσα στο λεωφορείο της γραμμής και μόλις έφτασαν στην πλατεία Συντριβανίου στα Ανω Λιόσια τους περίμεναν άλλοι 20 με μαύρα κλομπ στα χέρια, ξύλα και σιδερογροθιές». Εκεί «έπεσαν με απίστευτη μανία πάνω στους μετανάστες χτυπώντας όπου βρουν», με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά τέσσερις εργαζόμενοι και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο «Αττικό» όπου και παραμένουν για νοσηλεία.

Το Σωματείο υπογραμμίζει πως το παραπάνω περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο και πως τα ακροδεξιά στοιχεία «έχουν πάρει αέρα από το συνολικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης της ΕΕ ενάντια στους μετανάστες εργαζόμενους». Παράλληλα τονίζει πως «το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου την ίδια μέρα έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Ανω Λιοσίων γιατί η επίθεση έγινε λίγα μέτρα από τα γραφεία του χωρίς να παρέμβουν, δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το περιστατικό».
Τέλος, καλεί τους μετανάστες εργαζόμενους «να μη φοβηθούν, να απαντήσουν με την οργάνωση στο σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς καθώς τέτοια γεγονότα δε θα σταματήσουν την κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων για σταθερή δουλειά, συλλογικές συμβάσεις, ενάντια στις μειώσεις μισθών, ενάντια συνολικά στη μείωση των δικαιωμάτων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου