Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Σκληρή απάντηση BBC στoυς ισχυρισμούς του Ηλία Παναγιώταρου

Το BBC δίνει την απάντησή του, μετά την υπαναχώρηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο έκανε λόγο για εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα.

Ο δημοσιογράφος του βρετανικού καναλιού Πολ Μέισον, μιλώντας σε ελληνική εφημερίδα, διαψεύδει τα λεγόμενα του Παναγιώταρου για παράφραση των δηλώσεών του ενώ τονίζει ότι το κανάλι είναι διατεθειμένο να δημοσιέυσει ολόκληρη τη συνέντευξη χωρίς μοντάζ.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι: «Οι κατηγορίες του κ. Παναγιώταρου ότι το BBC παράφρασε τα λεγόμενά του είναι εντελώς αβάσιμες. Τα αποσπάσματα από τη συνέντευξη που έχουν ήδη δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του καναλιού αποδεικνύουν ότι οι κατηγορίες του βουλευτή της Χρυσής Αυγής δεν ευσταθούν».

Μάλιστα ο Μέισον εξηγεί ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ρώτησε πολύ ξεκάθαρα τον Παναγιώταρο αν είναι σίγουρος ότι θέλει να αναφερθεί στον εμφύλιο πόλεμο, τα σημάδια του οποίου είναι ακόμα νωπά στην Ελλάδα.

Ωστόσο, φαίνεται οτι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν πτοήθηκε και ιδιαίτερα από το σχόλιο του βρετανού δημοσιογράφου και έκανε τις επίμαχες δηλώσεις.

Στην ερώτηση γιατί επέλεξαν τον Παναγιώταρο για την συνέντευξη, ο Μέισον ξεκαθάρισε ότι δεν ήταν δική τους επιλογή ο συγκεκριμένος βουλευτής: «στείλαμε αίτημα προς τη Χρυσή Αυγή για μία συνέντευξη και από τα κεντρικά του κόμματος μας παρέπεμψαν στον κ. Παναγώταρο».

Ο Μέισον τόνισε επίσης ότι το BBC προτίθεται να ανεβάσει στην ιστοσελίδα ολόκληρη τη συνέντευξη χωρίς μοντάζ προκειμένου να δουν όλοι ότι οι κατηγορίες για «παράφραση» των λεγομένων του, που εξαπέλυσε χθες ο Παναγιώταρος, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου