Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Η απόλυτη γκάφα των χρυσαυγιτών



Σε άρθρο τους της 27/6/2012 στον ιστότοπό τους, οι χρυσαυγίτες καθυβρίζουν τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Ι. Μπουτάρη ως «θλιβερή φιγούρα», που «μόνο θυμηδία προκαλεί, παραπέμποντας φυσιογνωμικά σε cartoons παλαιάς κοπής», και απαιτούν να παυθεί από δήμαρχος διότι έκανε το «εθνικόν έγκλημα» να ζητήσει την μετονομασία οδού της Θεσσαλονίκης σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ.


Οι χρυσαυγίτες μάλλον δεν γνωρίζουν ότι το όνομα του Κεμάλ Ατατούρκ έχει ήδη δοθεί στο παρελθόν σε οδό της Θεσσαλονίκης. Στις 11 Νοεμβρίου του 1938, τότε που την Ελλάδα την κυβερνούσε το ίνδαλμά τους, το πρότυπό τους, ο δικτάτορας Ι. Μεταξάς...!!!


Παραθέτουμε εδώ και το κείμενο του συλληπητήριου τηλεγραφήματος που απέστειλε ο Ι. Μεταξάς στην τουρκική ηγεσία όταν πέθανε ο Κεμάλ Ατατούρκ:

«Αποτίουσα φόρον τιμής εις την μνήμην του περιφανούς αρχηγού, του γενναίου στρατιώτου, του πεφωτισμένου αναμορφωτού της Τουρκίας, η Ελλάς ουδέποτε θα λησμονήσει ότι ο πρόεδρος Κεμάλ Αττατούρκ υπήρξε ο κύριος θεμελιωτής της Ελληνοτουρκικής συνεννοήσεως και ότι σφυρηλάτησε τους δεσμούς της αδιαλύτου φιλίας, ήτις ενώνει τις δύο χώρες μας εν τω κοινώ ιδεώδες της ειρηνικής συνεργασίας. Θα διατηρήσει πιστώς την συγκινημένης ανάμνησιν του μεγάλου εκλιπόντος, του οποίου το κραταιόν έργον θα κατευθύνη δια παντός τα τύχας του ευγενικού τουρκικού έθνους.»


Ερωτούμε τους χρυσαυγίτες; Τους χαρακτηρισμούς που επεφύλαξαν για τον «προδότη φίλο του Κεμάλ» Μπουτάρη, θα τους αποδώσουν τώρα και στον Ι. Μεταξά; Ή θα καταπιούν τη γλώσσα τους;;;

(Η φωτογραφία είναι από την κηδεία του Κεμάλ Ατατούρκ. Διακρίνεται σε πρώτο πλάνο ο πενθών τον «μεγάλο εκλιπόντα» Ι. Μεταξάς).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου