Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αρκετοί και μάλιστα συχνά με ρωτούν γιατί ένα φιλοζωικό site όπως το www.zoosos.gr παίρνει θέση κατά της Χρυσής Αυγής... και «μπλέκεται» με τα πολιτικά, ενώ πρέπει να μείνει «ουδέτερο» στον «αγνό» χώρο της φιλοζωίας! Λες και η φιλοζωία ή η στοργή για τα άλλα πλάσματα και το περιβάλλον δεν είναι κορυφαία πολιτική πράξη και σημάδι ύπαρξης σπουδαίου - ζωντανού (και όχι πεθαμένου αρχαιοελληνικού) πολιτισμού...
Είναι δυνατόν να αγαπάς τα ζώα και να συμπεριφέρεσαι σαν κτήνος στο δικό σου είδος; Τα ζώα που υπεραγαπάς και νοιάζεσαι δεν λειτουργούν έτσι... Οι Χρυσαυγίτες όμως το κάνουν διαρκώς... και μάλιστα ανερυθρίαστα. Λένε ή προσπαθούν να μας πείσουν, ότι αγαπούν τα άλλα είδη ζώων... Και φυσικά δεν ντρέπονται να αποδεικνύουν καθημερινά ότι μισούν τα άλλα είδη ανθρώπων… Τους μη Έλληνες.
Παράδοξο; Παράλογο; Σχιζοφρενικό; Μόνο εγκληματικό το χαρακτηρίζω! Όποιος δεν παίρνει θέση, φέρει και την ευθύνη που του αναλογεί. Πώς να το κάνουμε… Αυτοί που λένε ότι άλλος δρόμος δεν υπάρχει και πως πρέπει να διαλέξεις με ποιους είσαι έχουν δίκιο!
Μας μεταφέρθηκε μόλις χθες - από αξιόπιστη πηγή - ότι «ενοχλημένα» μέλη της Χ.Α. είναι «έτοιμα» να «ρίξουν» τη σελίδα μας. Η αιτία της «ενόχλησης», όπως μας εξήγησαν, είναι το γεγονός ότι Μ.Μ.Ε. και σελίδες  του «αναρχικού» χώρου στα social media έχουν κάνει «σημαία» τα θέματα μας.
Τα δημοσιεύματα στα οποία και αναφέρουμε και κατακρίνουμε τις πρακτικές όλων εκείνων, που χωρίς στοιχεία κατηγορούν διαρκώς και μόνο τους ξένους ως πρωταγωνιστές σε εγκλήματα εις βάρος των ζώων.
Που προπαγανδίζουν εις βάρος των αλλοδαπών κατασκευάζοντας κατηγορίες με χαλκευμένα στοιχεία… Που κρύβουν το μίσος και τον ρατσισμό τους μέσα στον μανδύα της φιλοζωίας…
Για μας καθένας που κακοποιεί ζώο είναι εγκληματίας ανεξάρτητα από τη φυλή, το χρώμα, τη γλώσσα, τη θρησκεία που πιστεύει.
Και γι’ αυτά τα εγκλήματα δεν υπάρχουν δικαιολογίες, γιατί - όπως πολλές φορές έχουμε γράψει εδώ - τα ζώα μόνο υφίστανται δεν επιλέγουν, ούτε ευθύνονται για το πώς κατάντησαν οι κοινωνίες των ανθρώπων!
Όμως εγκληματίες είναι και αυτοί που κακοποιούν τους ανθρώπους και ειδικά εκείνους που είναι απολύτως εκτεθειμένοι και διαρκώς απροστάτευτοι. Τη «φιλική» προειδοποίηση που λάβαμε για αλλαγή ρότας την κρατάμε!
Για το www.zoosos.gr
Ελένη Ηλιοπούλου

1 σχόλιο: