Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Αντιφασιστική παρέμβαση στη Νίκαια

Αφισοκόλληση και μοίρασμα κειμένου

Δεκάδες συντρόφων και συντροφισσών βρεθήκαμε και πάλι σήμερα, Παρασκευή, στους δρόμους, τις γειτονιές και τις πλατείες του τόπου μας.

Στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης, όπου καθημερινά αντιστεκόμαστε στην επίθεση της κυριαρχίας των πολιτικών και οικονομικών ελίτ και της φασιστικής εμπροσθοφυλακής τους.

Απέναντι κι ενάντια στα εκφυλιστικά φαινόμενα του εντεινόμενου κοινωνικού εκφασισμού, ενισχύουμε τις προσπάθειες κοινωνικής ριζοσπαστικοποίησης, μέσα από την υποστήριξη των αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων αντίστασης κι αλληλεγγύης, στην προοπτική του πολύμορφου χαρακτήρα των ακηδεμόνευτων κοινωνικών και ταξικών αγώνων στο ευρύ πεδίο της καθημερινότητάς μας.

Στεκόμαστε στο πλάι συλλογικών ανεξούσιων εγχειρημάτων αντίστασης απέναντι στη επέλαση της βαρβαρότητας, χωρίς να τρέφουμε οποιαδήποτε αυταπάτη για τις μεταρρυθμιστικές ρητορικές ενός συστήματος υποταγής κι εκμετάλλευσης.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, κολλήθηκαν εκατοντάδες αφίσες αντιφασιστικού χαρακτήρα σχετικά με τα γεγονότα του “Μπλόκου της Κοκκινιάς” της 17ης Αυγούστου 1944, ενώ το   κείμενο που μοιράστηκε (αποτέλεσμα σύμπραξης συλλογικοτήτων κι εγχειρημάτων της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά), στοχεύει στην αποδόμηση του (υποτιθέμενου) αντισυστημικού χαρακτήρα της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, και την ανάδειξή της ως μέρος της στρατηγικής του ίδιου του συστήματος.

Εκατοντάδες τρικάκια που πετάχτηκαν, έγραφαν:

Η ΝΙΚΑΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ, ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ

ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ, ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΝΤΑΙ


ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ


Οι γειτονιές, οι δρόμοι και οι πλατείες, ανήκουν σ’ όλους εμάς που η καθημερινότητά μας αναπτύσσεται εντός τους…
Αδιαμεσολάβητα, συλλογικά, αντιιεραρχικά κι αυτοοργανωμένα, να δώσουμε τις μάχες σε όλα τα επίπεδα, ενάντια στην επέλαση των αφεντικών και των συμμάχων τους…

Να ρίξουμε τους φασίστες στον Καιάδα που ετοιμάζουν…

Ολόκληρο το κέιμενο της παρέμβασης στην Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου