Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Λιτανεία εικόνας από μέλη της Χρυσής Αυγής με στολές παραλλαγής!

Το απίστευτο συμβάν συνέβη στο χωριό Αυξέντιος Ξάνθης, προκαλώντας την αντίδραση του οικείου μητροπολίτη.Συνέβη κι αυτό. Μεταφορά εικόνα με τη χορηγία κόμματος!

Μέλη της Χρυσής Αυγής έβαψαν τον ιερό ναό του χωριού και ο ιερέας τους έδωσε για.. αντίδωρο τη δυνατότητα να μεταφέρουν με τις γνώριμες στολές του κόμματος την εικόνα του Αγίου Δημητρίου!

Όπως ήταν φυσικό οι κάτοικοι του χωριού βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πρωτοφανές θέαμα μέλη της Χρυσής Αυγής με τις στολές παραλλαγής και τα μαύρα μπλουζάκια με την ονομασία του κόμματος να μεταφέρουν την εικόνα του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου του χωριού!

Οι κάτοικοι του χωριού εξέφρασαν τις έντονες διαμαρτυρίες τους στον ιερέα του χωριού, ο οποίος έσπευσε να δικαιολογήσει την πράξη του, λέγοντας ότι απευθύνθηκε στη Χρυσή Αυγή γιατί κανείς από τους κατοίκους δεν προθυμοποιήθηκε να βάψουν τον ιερό ναό.

Όπως υπογράμμισαν κάτοικοι του χωριού σε διαδικτυακά μέσα της περιοχής, ουδέποτε στο παρελθόν υπήρχαν περιστατικά ή καταγραφές απροθυμίας των κατοίκων να βοηθήσουν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό.

Μάλιστα διατυπώνουν την απορία τους γιατί γιατί ο ιερέας δεν απευθύνθηκε στο δήμο και προτίμησε να καλέσει τη Χρυσή Αυγή.

Την απόφαση του ιερέα του χωριού Αυξέντιος επέκρινε (σ.σ: μάλλον χαλαρά κατά την ταπεινή μας γνώμη) με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Ξάνθης, στην οποία υπογραμμίζεται ότι η πρωτοβουλία δεν ήταν σε γνώση του οικείου μητροπολίτη.

"Εξ αφορμής των όσων έχουν σχέση με την περιφορά της Εικόνος του Αγίου Δημητρίου στην Ενορία του Αυξεντίου, η Ιερά Μητρόπολις δηλώνει ότι έγιναν εν αγνοία της με πρωτοβουλία του Ιερέως, τον οποίον και επετίμησε, διότι η Εκκλησία είναι υπεράνω κομμάτων και αγκαλιάζει ολόκληρο τον κόσμο, προσφέροντας την αγάπη της χωρίς διάκριση σε όλους τους ανθρώπους", επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης.

Η Μητρόπολη Ξάνθης "αποδοκιμάζει την εν λόγω ενέργεια και απευθυνόμενη προς τους πιστούς λέγει ότι όταν κάποιος προσέρχεται στην Εκκλησία προσέρχεται ως χριστιανός και όχι με το έμβλημα ενός κόμματος".

Πηγή: pheme.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου