undefinedTη διεξαγωγή Προκαταρκτικής Εξέτασης για συμβάν στο 46ο Γυμνάσιο Αθήνας, όπου o καθηγητής Βασιλογιάννης Αθανάσιος απείλησε αλλοδαπούς μαθητές ότι θα φέρει τη «Χρυσή Αυγή» προκειμένου να τους εκφοβίσει, διέταξε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής, Ιωάννης Κουμέντος.

Tη διεξαγωγή Προκαταρκτικής Εξέτασης για συμβάν στο 46ο Γυμνάσιο Αθήνας, όπου καθηγητής απείλησε αλλοδαπούς μαθητές ότι θα φέρει τη «Χρυσή Αυγή» προκειμένου να τους εκφοβίσει, διέταξε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής, Ιωάννης Κουμέντος.

Η έρευνα αφορά την περίπτωση καθηγητή του σχολείου, ο οποίος μετά από διαπληκτισμό με τα παιδιά ανέφερε την παραπάνω φράση, προκαλώντας τις σφοδρές αντιδράσεις και των Ελλήνων μαθητών, που υπερασπίστηκαν τους συμμαθητές τους.

Η υπόθεση έφτασε και στη διευθύντρια του σχολείου, η οποία επιχείρησε να «λύσει» το θέμα εσωτερικά, αλλά τελικά οδηγήθηκε στον περιφερειακό διευθυντή, ο οποίος ζήτησε να διερευνηθεί. Η διευθύντρια του σχολείου χαρακτήρισε το συμβάν μεμονωμένο και τόνισε ότι «η υπερπροβολή του μας αδικεί». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «θέλω να βεβαιώσω ότι δεν έχει καμία σχέση η πολιτική του σχολείου με διακρίσεις μεταξύ μαθητών. Αντίθετα προσπαθούμε να εντάξουμε αλλοδαπούς μαθητές στο σχολικό περιβάλλον».

Οσο για τη φράση που ξεστόμισε ο καθηγητής του σχολείου, η διευθύντρια προσπάθησε να τη δικαιολογήσει λέγοντας ότι «υπάρχουν περιπτώσεις που λέγονται άσχημα πράγματα όταν κάποιος βρίσκεται εκτός εαυτού. Γι’ αυτό και δεν τιμωρήσαμε κανέναν. Τους ανθρώπους πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε με επιείκεια και να απομονώνουμε τις ακραίες ιδέες».

Τελικά, ο καθηγητής, μετά και την προτροπή της διευθύντριας, ζήτησε συγγνώμη από τους μαθητές, αλλά το θέμα στο μεταξύ πήρε μεγάλη διάσταση και τώρα ο εκπαιδευτικός θα αντιμετωπίσει από την υπηρεσία του αυτό που προβλέπει ο σχετικός κώδικας.

ΠΗΓΗ