Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Κάλεσμα για τη διοργάνωση αντιφασιστικής-αντικατασ​ταλτικής διαδήλωσης

Το τελευταίο διάστημα, η τρομοκρατική δράση της Χρυσής Αυγής καθώς και η όξυνση της κρατικής καταστολής δείχνουν ότι επιταχύνεται ο κατήφορος του καθεστωτικού αυταρχισμού.

Σταχυολογούμε ενδεικτικά περιστατικά: εκατοντάδες ρατσιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής με πλήρη κάλυψη της αστυνομίας, επιχείρηση πολιτικής νομιμοποίησης των ναζί από σειρά ΜΜΕ, βασανιστήρια σε βάρος των συλληφθέντων της αντιφασιστικής μοτοπορείας, φασιστική προσπάθεια λογοκρισίας στο θέατρο Χυτήριο, διαρκές αστυνομικό πογκρόμ κατά των μεταναστών, άγρια καταστολή των απεργιακών διαδηλώσεων και διαπόμπευση των συλληφθέντων διαδηλωτών, δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους στις Σκουριές της Χαλκιδικής. 


Δεν πρέπει να υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία ότι η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, βασικός υπερασπιστής στην πράξη της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Αυτή η συμμορία δεν επιχειρεί να μόνο να αποπροσανατολίσει, στρέφοντας τους ντόπιους εναντίον των μεταναστών, αλλά αποτελεί μηχανισμό καθεστωτικής βίας που στοχεύει τις λαϊκές αντιστάσεις στη μνημονιακή λεηλασία, καθώς κι οποιονδήποτε δεν ανταποκρίνεται στο φασιστικό πρότυπο του νόμου και της τάξης (μετανάστες, αγωνιστές του κινήματος, ομοφυλόφιλοι). Φασιστική τρομοκρατία και κρατική βία υφαίνουν ένα ενιαίο πλέγμα καταστολής κι εξελίσσονται στα βασικά στηρίγματα του κλυδωνιζόμενου συστήματος. 


Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση το Κίνημα πρέπει να οργανώσει την αντίδραση του. 
Καλούμε σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, λαϊκές συνελεύσεις, τοπικές αντιφασιστικές επιτροπές, μεταναστευτικές κοινότητες, συλλογικότητες αλλά και ανένταχτους αγωνιστές/τριες, σε ανοιχτή συνέλευση στο Πολυτεχνείο τη Δευτέρα 29/10 στις 7:00 μ.μ. για τη διοργάνωση αντιφασιστικής-αντικατασ​ταλτικής πορείας στις 10 Νοεμβρίου (ή σε άλλη ημερομηνία αν χρειαστεί). 


Είναι ώρα: Να μπλοκάρουμε την τρομοκρατική δράση της Χρυσής Αυγής. Να βάλουμε φραγμό στην κρατική καταστολή. Να διεκδικήσουμε στο δρόμο το χώρο ελευθερίας των κινημάτων αντίστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου