Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Κ. ¨Ησυχος: Εικόνες γενοκτονίας από την Οδησσό, από τη δράση των νέο- ναζιστών


Τα τραγικά γεγονότα που εξελίσσονται στην Ανατολική Ουκρανία τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες στις πόλεις Σλαβιάνσκ, Χάρκοβο, Οδησσό κ.α., αναδεικνύουν τους τεράστιους κινδύνους για την γενίκευση της αιματοχυσίας. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες βρίσκονται στοχοποιημένοι από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του καθεστώτος του Κίεβου, χέρι-χέρι με τη δράση του δεξιού τομέα, που απολαμβάνει την πλήρη στήριξη της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών.

Εκατοντάδες μέλη του δεξιού τομέα, που μεταφέρονται οδικώς, ως «αγανακτισμένοι ποδοσφαιρικοί οπαδοί» μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων στην ιδιοκτησία ολιγαρχών, εξαπέλυσαν δολοφονικές επιθέσεις στο κέντρο της πόλης της Οδησσού. Με εμπρηστικoύς μηχανισμούς έκαψαν ζωντανούς δεκάδες πολίτες που είχαν βρει καταφύγιο στο ιστορικό κτίριο των συνδικάτων στο κέντρο της πολης. Την ίδια στιγμή σε ζωντανές τηλεοπτικές εκπομπές στο Κίεβο οι εικόνες έδειχναν ανθρώπους να πέφτουν φλεγόμενοι από τους ορόφους του κτιρίου των συνδικάτων, ενώ ακούγονταν ζητωκραυγές και επευφημίες των «προσκεκλημένων»!

Ταυτόχρονα, για ακόμα μια φορά, η τελευταία έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Α. του ΟΗΕ δεν κατέληξε σε αποφάσεις, που στόχο θα είχαν την αποκλιμάκωση της ανεξέλεγκτης βίας που εξαπλώνεται σε ολόκληρη της Ανατολική Ουκρανία, ενώ οι ΗΠΑ και η Γερμανία συντονίζουν την δράση τους στην προσπάθεια έντασης των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. Το ΝΑΤΟ αυξάνει επικίνδυνα της παρουσία του στα σύνορα με τη Ρωσία, εντείνοντας το κλίμα ψυχρού πολέμου που ήδη έχει οικοδομηθεί μεταξύ Δύσης και Ανατολής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό έχει επισημάνει ότι βρίσκεται «επί θύραις» ένας εμφύλιος στην Ουκρανία, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την Ευρώπη και τους λαούς της. Η συνεχιζόμενη τυχοδιωκτική πολιτική των Ευρώ-Ατλαντιστών ρίχνει συνεχώς «λάδι στη φωτιά», με τις απαράδεκτες ενέργειες που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία, όπου η πολιτική της υποκρισίας από τη Ουάσινγκτον και τα ισχυρά Ευρωπαϊκά κέντρα , έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ο νέο – ναζισμός δεν είναι απλά μια απειλή, είναι η ίδια ενσάρκωση της βίας και του παραλογισμού. Στην Ευρώπη ο νεοναζιστικός κίνδυνος βρίσκει καταφύγιο και ανοχή από της Ευρωπαϊκές ολιγαρχίες.

Οι δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αγωνίζονται σε ολόκληρη της Ευρώπη για να σταματήσει η βία, ώστε να επικρατήσει ένας πραγματικός διάλογος ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Η πολιτική λύση είναι μονόδρομος για την ειρήνη στης Ουκρανία.

Η πολυπόθητη κοινωνική δικαιοσύνη, δεν θα κατακτηθεί σε μια χώρα στα πρόθυρα ενός εμφυλίου πόλεμου, «έτοιμη να δεχτεί τη συνδρομή του Δ.Ν.Τ. και των Ευρωπαϊκών Μνημονίων Σωτηρίας».

- See more at: http://left.gr/news/k-isyhos-eikones-genoktonias-apo-tin-odisso-apo-ti-drasi-ton-neo-naziston#sthash.mp0vIuu9.r6RCStl5.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου