Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Η Χ.Α. στηρίζει Ν.Δ.: Το φίδι επέστρεψε στο σπασμένο κέλυφος

Τη στήριξη της Χρυσής Αυγής, τόσο στον υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέα Κατσανιώτη (με στήριξη από τη ΝΔ), όσο και στον υποψήφιο δήμαρχο Πάτρας Κώστα Χριστόπουλο (ανεξάρτητο, προερχόμενο από τη ΝΔ), ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης "Ελληνική Αυγή για την Δυτική Ελλάδα", Χρήστος Ρήγας, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ξανάλατου και το Max Fm.

Λίγο μετά, ο Χρ. Ρήγας έσπευσε να αυτοδιαψευστεί, κατά τη συνήθη τακτική του χώρου του: "Οι εκπρόσωποι του μνημονιακού κατεστημένου που με τον πιο άθλιο και παράνομο τρόπο καταδίωξαν την Χρυσή Αυγή, της συστημικής αριστεράς που έγιναν ουρά του καθεστώτος, δεν πρόκειται να λάβουν καμία στήριξη από τους φίλους του Κινήματός μας. Οι κακοήθεις διαδόσεις διαφόρων ΜΜΕ στοχεύουν μόνο στον αποπροσανατολισμό του εκλογικού σώματος και είναι καταδικαστέες".

Είναι απορίας άξιο το πώς μια οργάνωση, η οποία διατείνεται ότι έχει στοχοποιηθεί από το σύστημα και ότι υπόκειται σε πολιτικό διωγμό από την κυβέρνηση, μία οργάνωση η οποία επιδίδεται διαρκώς σε μια αντισυστημική ρητορική και εκσφενδονίζει απειλές κατά κυβερνητικών στελεχών και ΜΜΕ, αποφασίζει να στηρίξει αυτούς τους "διώκτες" της;

Όχι, δεν είναι. Η Χρυσή Αυγή ανέκαθεν αποτελούσε το παρακράτος της δεξιάς, με στελέχη της σε νευραλγικά πόστα για τη διατήρηση μιας κυβέρνησης, στο απυρόβλητο του νόμου. Η Χρυσή Αυγή δεν υπήρχε μέχρι τη στιγμή που τόσο η κυβέρνηση, όσο και τα συστημική ΜΜΕ της έδωσαν πρόσωπο και βήμα.

Αρκεί να θυμηθούμε ορισμένες στιγμές "αντισυστημικής" παρουσίας του νεοναζιστικού μορφώματος στο κοινοβούλιο: Στήριξαν την εταιρία Ελληνικός Χρυσός, του Μπόμπολα και την Eldorado Gold, στις Σκουριές Χαλκιδικής. Μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στήριξαν την υποψηφιότητα Σταυρίδη για τον ΤΑΙΠΕΔ. Καταψήφισαν τη συνέχιση της έρευνας για τη Λίστα Λαγκάρντ, πάλι σε ταύτιση με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Τάχθηκαν ενάντια στη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και των εφοπλιστών. Ταυτόχρονα, εναντιώθηκαν στην απεργία των εργαζομένων σε ΜΕΤΡΟ και Χαλυβουργία.

Οι μάτσο κορώνες του Ηλία Κασιδιάρη, ότι η νεοναζιστική συμμορία δέχεται "σφοδρή επίθεση" από το σύστημα και πως τα εκλογικά αποτελέσματα της προηγούμενης Κυριακής αποτυπώνουν την "οργή του κόσμου" για τη ΝΔ, αποδεικνύονται για άλλη μια φορά φθηνές επικοινωνιακές κυβιστήσεις της Χρυσής Αυγής, στην προσπάθειά της να ρίξει στάχτη στα μάτια. Η Χρυσή Αυγή, θα συνεχίσει να εναγκαλίζεται θερμά με τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, καθώς εκεί βρίσκεται το πολιτικό της κρησφύγετο και το εκκολαπτήριο του φιδιού...

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου