Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ο Κασιδιάρης φοβήθηκε τη δίκη

Η πανεπιστημιακός Μαίρη Μαυρή – Βαβαγιάννη ήταν μάρτυρας στη γνωστή υπόθεση της επίθεσης από ομάδα ροπαλοφόρων που χτύπησαν και μαχαίρωσαν μεταπτυχιακό φοιτητή στο χώρο του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ το 2005. Ανέφερε το περιστατικό στις πανεπιστημιακές αρχές και κατέθεσε στην αστυνομία. Η κυρία Μαυρή είχε συγκρατήσει τον αριθμό του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν οι δράστες, και βρέθηκε ότι ανήκε στον Ηλία Κασιδιάρη.

Η δίκη με κατηγορούμενο τον Η. Κασιδιάρη έγινε το Μάρτιο του 2013 κάτω από την ασφυκτική πίεση της παρουσίας μελών της Χρυσής Αυγής, ενώ τελικά το δικαστήριο τον αθώωσε “λόγω αμφιβολιών”. Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος υπέβαλε μήνυση στην κυρία Μαυρή για ψευδορκία και συκοφαντία, σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού και αντιστροφής της πραγματικότητας.

Η δίκη επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα 5/5 στο κτίριο 12 της Ευελπίδων. Σε συμπαράσταση καλούσαν το Δίκτυο Πανεπιστημιακών, η Κίνηση Κατοίκων 6ου διαμερίσματος, όπου και διαμένει η “κατηγορούμενη”, η Ανοιχτή Πόλη, στο ψηφοδέλτιο της οποίας συμμετέχει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος, και η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”, μέλος της οποίας είναι το θύμα της επίθεσης. Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι που δήλωναν τη συμπαράστασή τους, καθώς και όλοι οι μάρτυρες υπεράσπισης. Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ωστόσο, δεν μας έκανε την τιμή να παραβρεθεί. Απόντες επίσης ήταν και όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας. Ζητήθηκε αναβολή της δίκης γιατί ο συνήγορος του Κασιδιάρη είχε και άλλο δικαστήριο την ίδια μέρα – συγκεκριμένα την απολογία των Ζαρούλια, Αρβανίτη, Κούζηλου και Κουκούτσης που βαρύνονται με το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για ένα από τα γνωστά τεχνάσματα των χρυσαυγιτών, αφού ο Κασιδιάρης άλλαξε συνήγορο – χωρίς μάλιστα να έχει ενημερώσει τη συνήγορο υπεράσπισης Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως επεσήμανε η ίδια – και όλως τυχαίως επέλεξε αυτόν που την ίδια μέρα είχε άλλους χρυσαυγίτες να εκπροσωπήσει. Είναι φυσικό να φοβάται, ειδικά λίγο πριν τις εκλογές, να αντιμετωπίσει μια δίκη που ο ίδιος προκάλεσε και όπου αναμένεται για μια ακόμα φορά να αποκαλυφθεί ο βρώμικος ρόλος των νεοναζί. Στην προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν όποιον άνθρωπο πράττει το αυτονόητο και υπερασπίζεται την αλήθεια, οι χρυσαυγίτες θα βρουν απέναντί τους κάθε δημοκρατικό άνθρωπο.

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 12 Μαρτίου 2015. Δεν πειράζει, εμείς πάλι θα είμαστε εκεί για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να λέει την αλήθεια, παρά την τρομοκρατία που προσπαθούν να ασκήσουν οι νεοναζί. Ας πάρουν όσες αναβολές θέλουν, εμάς θα μας βρουν μπροστά τους όποτε κι αν γίνει η δίκη!

No pasaran!

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου