Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Αλληλεγγύη στον Ουκρανικό λαό - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ, Βασιλίσσης Σοφίας, Τρίτη 6 Μάη 7.00 μμ.

Αλληλεγγύη στον Ουκρανικό λαό.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ

Βασιλίσσης Σοφίας, Τρίτη 6 Μάη 7.00 μμ.

Την Παρασκευή 2 Μάη οπαδοί της φασιστικής κυβέρνησης του Κιέβου που υποστηρίζονταν από τους νεοναζί του «Δεξιού Τομέα» πυρπόλησαν το κτήριο των συνδικάτων στην Οδησσό εντός του οποίου βρίσκονταν αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην πλειοψηφία τους μαχητές της Αριστεράς οι οποίοι προσπαθούσαν να υπερασπιστούν την πόλη τους από τους προελαύνοντες φασίστες. Όσοι επιχείρησαν να γλιτώσουν από τις φλόγες ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου από τους νεοναζί οι οποίοι όταν ολοκλήρωσαν το έργο τους συνέχισαν το πογκρόμ στους δρόμους, επιτιθέμενοι και σε σπίτια που είχαν στοχοποιήσει. Απολογισμός: 35 νεκροί αντιφασίστες διαδηλωτές και δεκάδες τραυματίες. Ως Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά στέλνουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους συντρόφους και τις συντρόφισσες από την Ένωση Borotba που μετράνε έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες από τα ένοπλα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου.

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ θεωρώντας πως μόνο η διεθνιστική ενότητα ενάντια στην φασιστική κυβέρνηση, τους ολιγάρχες και τους κάθε είδους «προστάτες» (ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσία) μπορεί να προστατέψει τα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα του Ουκρανικού λαού.

Αυτές τις ώρες το μυαλό και η ψυχή μας είναι δίπλα στους Ουκρανούς συντρόφους και συντρόφισσες που αγωνίζονται ενάντια στους νεοναζί, τους ολιγάρχες και τον ιμπεριαλισμό για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τα εθνικιστικά μίση και την εξαθλίωση. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Αντιφασιστικός Συντονισμός επιτροπών-συλλογικοτήτων-πρωτοβουλιών Αθήνας-Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου