Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Αναμένεται η παραίτηση του Άδωνη Γεωργιάδη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αρέσκεται να βάζει στοιχήματα, έχει όμως και μια τάση ενώ τα χάνει, να μην τηρεί τις υποσχέσεις του.

 Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο υπουργός Υγείας έβαζε το πρώτο στοίχημα μπροστά σε συνδικαλιστές και κάμερες ότι δεν θα υπάρξει καμιά απόλυση γιατρού από το δημόσιο. Απευθυνόμενος σε συνδικαλιστές γιατρούς, ο κ. Γεωργιάδης τόνιζε με στόμφο: «Ακόμα δεν έχεις πειστεί στα αλήθεια ότι δεν θα απολυθεί κανένας; Ακόμα το συζητάμε; Έλα να βάλουμε ένα στοίχημα. Ή θα παραιτηθώ εγώ ή εσύ». Καιρό μετά, μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη, επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την έφεσή του στην… ανακυβίστηση – λαϊκιστί, στην κωλοτούμπα. Ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα περάσουν από αξιολόγηση και όσοι περισσεύουν θα μείνουν εκτός συστήματος. «Είναι πιθανόν να γίνουν και απολύσεις, αφού γίνει πρώτα αξιολόγηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, αλλά δεν τήρησε την υπόσχεσή του να παραιτηθεί.

Εκείνο το πρώτο στοίχημα, διαδέχθηκε ένα δεύτερο αυτή τη φορά με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε προεκλογικές δηλώσεις του στη Real News είχε προτείνει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να βάλουν στοίχημα για το ποιος θα βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές. «Ή θα παραιτηθώ εγώ, εάν χάσει η ΝΔ, ή θα παραιτηθεί αυτός εάν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ» έλεγε χαρακτηριστικά.

Και αυτό το στοίχημα χάθηκε για τον υπουργό Υγείας, αλλά μέχρι αυτή την ώρα παραμένει στη θέση του και μάλιστα με περίσσιο θράσος δηλώνει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Κι ενώ το κυβερνητικό επιτελείο αναμένει την παραίτηση του κ. Γεωργιάδη, αν βεβαίως αποφασίσει να τηρήσει αυτή τη φορά την υπόσχεσή του, ο Γιώργος Μουρούτης, ο προϊστάμενος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο άνθρωπος που δεν κάνει άλλη δουλειά, από το να κατηγορεί, συχνά με ψεύδη, τους πολιτικούς αντιπάλους του μέσω των social media και να διαφημίζει το σπουδαίο έργο του Αντώνη Σαμαρά όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, φαίνεται πως έχει φορέσει πλερέζες.

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι από το απόγευμα της Κυριακής, δεν έχει σχολιάσει πουθενά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Όσο κι αν μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός, ο κ. Μουρούτης έχει αρκεστεί να δώσει τα συγχαρητήριά του στο νέο δήμαρχο Αρχυρούπολης-Ελληνικού και να αναδείξει την κατανομή των εδρών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, προφανώς για να μας ενημερώσει ότι η Ευρώπη δεν ψήφισε Αριστερά. Αυτό άλλωστε αναφέρει και στο τελευταίο του σχόλιο, αναφέροντας: «Χωρίς να έχω καμία διάθεση ειρωνείας, το πανευρωπαϊκό ποσοστό του κ. Τσίπρα ως υποψηφίου προέδρου της Ε.Ε. δεν ξεπερνά το 6%. Με τέτοια ποσοστά δεν είναι εύκολο να αλλάξεις την Ευρώπη...». Καλή η διαπίστωση του κ. Μουρούτη, αλλά για την Ελλάδα δεν μας είπε. Θα περιμένουμε…


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου